moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. május 22.

Regőczy Krisztina: „Benne van a korcsolyázás gyönyörűsége.”

2014_05_22_Regoczy_1
Szerda délután nyitották meg a Sportmúzeum SportAgóra kiállítótermében a MOB Nők a Sportban Bizottságának kiállítását, „Nők a Téli Olimpián Szocsi 2014” címmel. A kiállítás anyagát azok a művek adják, melyeket képző és fotóművészek küldtek be a bizottság által meghirdetett művészeti pályázatra.

„Immár harmadik alkalommal hirdette meg a MOB Nők a Sportban Bizottsága pályázatát. Idén 44 alkotó 94 műve érkezett be. Tizenegyen fotó, harminchárman pedig képzőművészeti kategóriában neveztek. „- mondta el megnyitó beszédében Szabó Lajos, a Sportmúzeum igazgatója.

A kiállításon a korcsolyázás felül reprezentált, azaz a művek nagyjából kétharmada sportágunkat ábrázolja. Számos alkotás a műkorcsolyázást mutatja be, de van néhány gyorskorcsolyás mű is.
2014_05_22_Regoczy_2
A MOB Nők a Sportban Bizottságának elnöke Regőczy Krisztina. A megnyitó után a kiállításról és a korcsolyás alkotásokról kértünk egy rövid értékelést tőle. „A kiállítás modern és érdekes. Sok szép alkotás látható. Van olyan, mint ez is itt például, amelyik könnyed, légies.” – mutatott rá az egyik műre az olimpiai ezüstérmes jégtáncos. „De ez is nagyon szép itt mellette, benne van a korcsolyázás gyönyörűsége. Siklik, érződik a mozdulat. A Kádolypálya címűben pedig rengeteg a humor. Az első pályázattal összehasonlítva színvonalasabb műveket küldtek be a pályázók. Örülnék, ha ez a tendencia folytatódna a jövőben is.”- utalt a folytatásra Regőczy Krisztina.

A kiállított alkotások színvonalas tárlatot eredményeznek, mely június 8-ig tekinthető meg a Papp László Sportaréna melletti kiállítótérben.
2014_05_22_Regoczy_3
A „Nők a Téli Olimpián” Szocsi 2014 pályázat díjazottjai:
Képzőművészet (festmény, szobor, grafika, textilmű) kategória:

I. helyezett (megosztva):
– Széri-Varga Géza: Nagymama a főszponzor I., II., III. és
– Tóth Ernő: Kádolypálya

II. helyezett: Tóth Kristóf: Sífutó, kanyarban

III. helyezett (megosztva):
– Gérné Mezősi Aranka: Fel, „utánam”! és
– Pállay József: Tükröződések

Fotó kategória (I. és III. helyezettet nem hirdettek):
II. helyezett: Kovács Anikó: Örömök, Szocsi 2014 (sorozat)

2014_05_22_Regoczy_4
A megnyitó végén a bizottság Életműdíjjal tüntette ki Pohl Anett korábbi válogatott úszót, edzőt. A díjat dr. Jakabházyné Mező Mária, a MOB Nők a Sportban Bizottságának tagja adta át.

/Deregán Gábor ; fotó Róth Tamás/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X