moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. július 16.

ORSZÁGOS FOTÓPÁLYÁZAT

Az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Magyar Sporttudományi Társaság országos nyílt fotópályázatot hirdet az alábbi nevezési kategóriákban.

A pályázat célja:  

A pénzdíjas – bruttó 500 000.-Ft összdíjazású – pályázat célja, hogy a fotográfia segítségével, annak nézőpontján keresztül találjuk meg, fedezzük fel, – akár a profi akár az amatőr fotósok szemszögéből – a sport és a tudomány, illetve a hit/vallás­-sport kapcsolatában rejlő, azokat az egyszeri és megismételhetetlen pillanatokat, amelyek érdekesek, de egyben művésziek, szépek, megörökítésre érdemesek és visszaadnak valamit abból a kapcsolatból, ami még ha az első látásra talán kicsit távolinak is tűnik és nem is gondolunk rá, de létezik.

Célunk tehát, hogy a fényképezőgép objektívjén keresztül lássuk, illetve láttassuk meg a kapcsolatot a (fotó)művészet, a tudomány, – a hit/vallás és a sport között.

Nevezési kategóriák:

1/ „Tudomány a sportban, sport a tudományban

(Várjuk a tudomány különböző aspektusai és a sport, a testmozgás, a fizikai aktivitás közötti kapcsolatot bemutató művészi szintű fotográfiákat)

2/ „Hit/Vallás – Sport avagy Hitvallás és Sport

(Várjuk azokat a művészi szintű fotográfiákat, amelyek az első látásra távolinak tűnő téma területeket köti össze, mutatja be a fényképezőgépek objektívjén keresztül)

Technikai paraméterek:

Személyenként a kategóriáktól független összesen 3 darab (1 db egyéni és 1 db képpár vagy 3 db egyéni vagy 1 db 3-as összefüggő-sorozat) minimális felbontás, legalább 6 MB, jpg formátumú, saját készítésű digitális fotóval lehet pályázni. A fotón nem szerepelhet név, névre utaló jelzés (vízjel), képcím sem megengedett. A fotók a valóságtól eltérő manipulációja, egyes képelemeinek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása (montázs, retusálás) kizáró ok. Megengedettek viszont a képek feldolgozásához szükséges digitális módosítások, mint a képkivágás, a kontraszt, a fényerő, a színtelítettség állítása, a zajszűrés és az élesítés.

Pályázók köre:

A pályázók köre nincs korlátozva, amatőr és profi fotográfusok munkáit is várjuk, életkortól és nemzetiségtől függetlenül.

A beküldéssel kapcsolatos tudnivalók:

A fotókat kizárólag elektronikus formában https://palyazat.mstt.hu/mstt pályázati felületre regisztráció után kell feltölteni szeptember 12. 24.00-ig a kért adatok megadásával az mstt.hu honlapon a fotópályázat címszó alatt található hozzájáruló nyilatkozat elfogadásával és az adatkezelési tájékoztató tudomásul vételével (mstt.hu). A beküldött képfile neve a kép címe legyen.

Nevezéssel kapcsolatos információk:

Csak a megadott kategóriák témájához tartozó fotóval lehet pályázni!

Nevezési díj nincs.

A fotók értékelése:

A beérkezett fotókat szakmai zsűri bírálja el és értékeli pontozással szeptember 20-ig.

A zsűri tagjai:

– S. Faragó Gyöngyi fotográfus, a MAOE Fotóművészeti tagozatának korábbi elnöke

– Wesniczky Zsófia fotográfus

– Bosnyák Edit egyetemi docens, Testnevelési Egyetem

– Fábián László olimpia bajnok öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója

– Szőts Gábor, a Magyar Sporttudományi Társaság főtitkára

A díjazás:

A zsűri által kiválasztott 30 pályamű külön kiállítás keretében kerül bemutatásra, melynek megnyitójának időpontja előreláthatólag szeptember vége-október eleje.

A kiállításra kerülő 30 pályamű közül kerülnek ki a végső díjazásra javasolt képek, kategóriától függetlenül összesen 6 darab (1 első, két második és 3 harmadik díj).

Az első 6 helyezettet pénzjutalomban részesítjük, melynek összege bruttó 500.000.-Ft, melyek kifizetése külön megállapodás alapján történik.  

A kiállításon bemutatásra kerülő képek közül a látogatók által a legmagasabb összpontszámot elérő fotó készítője pedig elnyeri a közönség díjat, illetve esetlegesen külön díjak átadására is sor kerülhet.

Díjak:

  1. helyezett: 1 db bruttó 150.000.-Ft
  2. helyezett: 2 db bruttó 100.000.-Ft
  3. helyezett: 3 db bruttó 50.000.-Ft

Díjátadó:

A díjak átadása ünnepélyes keretek között a kiállítás megnyitó alkalmával történik.

További információ és szerzői jogi kérdések:

A felhívással kapcsolatos esetleges kérdéseket a msttfoto@gmail.com e-mail címre várjuk.

A beküldött valamennyi kép a szerzői jogvédelem alá tartozik, kizárólag a beadó által készített, annak valamennyi a jogszabályokban meghatározott kritériumának megfelelő fotó szerepelhet a pályázaton. Az alkotók felelősek az általuk beküldött kép minden jogi vonatkozásában. A pályázaton résztvevők nevezésükkel hozzájárulnak képeik szerzői jogdíj nélküli kiállításához, annak vándoroltatásához, internetes (72dpi, hosszabbik oldal 1000px) és nyomtatott formában való megjelentetéséhez az MSTT tulajdonában lévő médiumokban illetve a pályázattal kapcsolatban megjelenő híradásokban. A kiíró által nagyíttatott, kinyomtatott képek a pályázat lezárultával a Magyar Sporttudományi Társaságnál kerülnek elhelyezésre a szerzők jogainak fenntartásával. Minden egyéb utólagos képfelhasználás csak külön, egyedi szerződés alapján történhet.

Tekintettel a lappangó járványügyi helyzetre a változtatás jogát fenntartjuk.

Forrás: Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X