moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. február 17.

Nagylelkűen a rendezők

Tor Tamás nem egyedül, másodmagával segíti magyarként a hazai csapat mindennapjait az olimpiai faluban és környékén. Édes Anna is kezdetektől az önkéntesek kötelékét erősíti.

„Másfél-két éve kezdődött. Amikor megnyílt a hivatalos Önkéntes Program. Jóval korábban elindítják a jelentkezéseket, mert hosszú folyamat, mire kiválasztják a nagyszámú önkéntest. Első körben nem akartak a helyi szervezők külföldieket. Ez alapján minket sem választottak ki. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nyomására azonban ez megváltozott és második körben szerencsére mi is bekerültünk. Ilyen eseményekre nagyon nagy a túljelentkezés.”

Tamás a Paralimpiai Játékok idején is Gangneungban lesz. „Én sajnos, nem tudok maradni. Munkahelyem, a Magyar Jégkorong Szövetség áprilisban a Divízió 1/A Jégkorong Világbajnokság rendez. Ennek előkészületei miatt kell hazautaznom.”

A legtöbb nemzetközi eseményen nem szoktak szállást biztosítani. „Szerencsések vagyunk, ingyenes egyetemi kollégiumi elhelyezésünk van. Ráadásul a lehető legközelebbi szálláson. Busszal 10 percnyi távolság az olimpiai falutól a Kwandongi Hockey Centernél. A legtöbb külföldi önkéntes még Phjongcshangtól is egy órányira lakik.”

Az étkezés is remekül megoldott. „Általában munkanapokon egy, vagy két alkalommal kapnak ellátást az önkéntesek. Itt, míg a szabadnapokon is háromszor ehetünk. Ugyan a választékot nehéz megszokni. Nem túl rugalmasak abban, hogy nemzetközi ételeket is felszolgáljanak. Minden nagyon koreai, nagyon csípős. A menüben mindig szerepel kimchi leves, rengeteg rizs és valami húsétel. Lassan kezdünk megbarátkozni vele. Ami a szabadnapokat illeti, két hét után pár napja mentünk be a városba, éppen akkor, amikor hatalmas szél volt. Az itt létem minden pillanatát élvezem. Óriási élmény XXIII. Téli Olimpiai Játékok önkénteseként dolgozni.”

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X