moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. február 15.

Nagy Konrád: „Az idő és a helyezés is teljesen reális”

2014_02_14_Adler_belso
Az egyetlen gyorskorcsolyázónkat, valamint edzőjét az olimpiai faluban kérdeztük a mai eredményről.
„A futott időeredményem és így a helyezésem is teljesen reális. Az előttem végzett négy versenyző pár századdal ment jobbat, mint én. Az ISU a világranglistán 27. helyre rangsorol, így ahhoz képest is sikerült előre lépnem, csakúgy, mint a kvalifikációs helyemhez képest, ami 31. volt.” – kezdte a 26. helyen végzett gyorskorcsolyázó. Majd így folytatta:
„A legnehezebb az utolsó kör volt, ott éreztem egy „falat”, de sikerült átmennem rajta. A német, akivel párban voltam kicsit tudott húzni, volt például egy váltás, ahol nagyon jól elé tudtam menni, és ez további erőt adott.”

“Szinte a teljes magyar delegáció kijött a versenyemre, ami nagyon jól esett. Ott voltak a short trackesek, az edzők, és a vezetők élükön Kósa elnök úrral. A magyar küldöttség végig hangosan és kitartóan bíztatott! A nyolcezer fős csarnok gyakorlatilag tele volt, az orosz versenyzők nagyon nagy szurkolást kaptak. De meg kell mondjam, hogy a helyi közönségtől én is kaptam szurkolást.

Úgy néz ki, hogy hét elején már utazok haza, de addig szeretnék megnézni egy-két versenyt. Talán belefér még a bob holnap, vagy valami más sport még itt a helyszínen. A szezon nekem nem ér véget az olimpiával, készülök a márciusi Inzell-i világkupára.”

2014_02_15_Banhidi_Akos
Bánhidi Ákos, edző szerint Nagy Konrád ígéretes jövő előtt áll.
„Már eleve az nagy bravúr volt, hogy be tudott kerülni az olimpiai elitbe, és ezt sikerült itt Szocsiban megfejelnie. Nagyszerűen, az előzetes várakozásnál jobban teljesített Konrád. Nem régóta versenyez ebben a szakágban, a kvalifikációs helyéhez képest 5 pozíciót tudott előre lépni. Több olyan ellenfelet sikerült megvernie, akik nála jobb idővel érkeztek Szocsiba. Gyakorlatilag 3 másodpercen belül volt az előtte levő 25 versenyző, és 3 századon három hely múlt a középmezőnyben. Konrád egyéni csúcsa szinte annyi, mint amennyivel a lengyel versenyző ma megnyerte az olimpiát.

A jég nem volt olyan szintű, mint Calgary-ban, vagy Salt Lake City-ben, ez pár másodpercet jelentett, ami a mezőny időeredményien meg is látszott. Versenyzőnk jól kezelte a helyzetet, átérezte az olimpia súlyát. A közel nyolcezer néző eleve felfokozott hangulatot hozott a csarnokba.

Konrád ígéretes jövő előtt áll ebben a szakágban. Elég csak arra gondolni, hogy a mezőny legtöbbje évek, akár évtizedek óta gyorskorcsolyára edz, készül, Koni pedig még nincs egy éve, hogy elkezdte a gyorskorcsolyát.” – tekintett előre Bánhidi Ákos.

DG
/fotó: Kovács Anikó – MOB/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X