moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. január 27.

Letette az esküt az olimpiai csapat

2014_01_27_Teli_Olimpiai_esku_1
Hétfő délelőtt megtartotta közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság, és egyhangúlag elfogadta a szocsi téli olimpián induló magyar csapat névsorát. A teljes csapat 16 tagú lesz, ebből 9-en a korcsolyasport képviselői.

Nagy Konrád gyorskorcsolyázó, valamint a 8 tagú rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra, Béres Bence, Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor.

Az eskü szövegét, a legutóbbi magyar téli olimpiai érmes, Regőczy Krisztina olvasta fel. Az ISU szakági sportigazgatója Sallay Andrással az 1980-as, Lake Placid-i olimpián nyert ezüstérmet jégtáncban.
2014_01_27_Teli_Olimpiai_esku_Regoczy

Az eskütételen Borkai Zsolt, a MOB elnöke kiemelte, hogy a téli játékokon való indulás jogának kivívása is nagyon nagy eredmény. „Magyarország a téli játékokon nem annyira eredményes, mint a nyári olimpiákon.”- tette hozzá az egykori tornász olimpiai bajnok.

Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár beszédében a szívvel lélekkel való versenyzést kérte a sportolóktól.
2014_01_27_Teli_Olimpiai_esku_Simicsko
Az eskütételen jelen volt a MOKSZ részéről, többek között, Sallak György ügyvezető igazgató, Dr. Bathó Ferenc, Martos György, Orendi Mihály és Darázs István.

A magyar csapatvezető Dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója, lesz Szocsiban.

/Fotó: Illyés Tibor – MTI, Kovács Anikó – MOB/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X