moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. február 5.

KÖZLEMÉNY

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott tagja, Burján Csaba olimpiai bajnok Kínát sértő magatartása miatt megindított eljárásban a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Etikai és Fegyelmi Bizottsága meghozta határozatát.

A Bizottság megállapította, hogy Burján Csaba a 2019. december 3-án a közösségi médiában közzétett bejegyzésével a MOKSZ Fegyelmi Szabályzatának vonatkozó pontja értelmében fegyelmi, míg a MOKSZ Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatának vonatkozó pontja értelmében etikai vétséget követett el.

A fegyelmi és etikai vétség elkövetése miatt Burján Csabát a Bizottság fegyelmi büntetésként a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottban, a válogatott edzéseken és edzőtáborban való részvételtől, valamint a MOKSZ versenynaptárában szereplő versenyektől egy év időtartamra eltiltotta.

Burján Csaba válogatott kerettagságát a MOKSZ gyorsasági ágazati sportigazgatója, ifj. Telegdi Attila 2019. december 5. napján függesztette fel a fegyelmi eljárás lezárásáig – a felfüggesztés időszaka beleszámít a fegyelmi büntetés időtartamába. Mindezekre való tekintettel a Bizottság megállapította, hogy Burján Csaba fegyelmi büntetése 2020. december 5. napján jár le.

Burján Csaba a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül írásban fellebbezést nyújthat be.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X