moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. március 16.

Junior Szinkronkorcsolya Világbajnokság: 18. az UTE

Március 11. és 12. között a franciaországi Angers városában rendezték a Junior Szinkronkorcsolya Világbajnokságot. A kétnapos versenyen az UTE Synchro juniorcsapata képviselte a magyar színeket. 
 
 A pénteki rövidprogramot 37,62 ponttal, az első versenynapot pedig a 21. helyen zárták ifjú szinkronkorcsolyázóink. Másnap a kűrprogram következett, melyet 65,83 ponttal jutalmaztak a bírák, így 103,45 összpontszámmal, három pozíciót előre lépve a 18. helyen végeztek a fiatalok.
 
Múlt hétvégén az első világbajnokságán vett részt junior nemzeti csapatunk. A nemzetközi szinten még tapasztalatlannak mondható fiatal versenyzők nagyon motiváltan dolgozták végig a teljes szezont, s egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtottak. A franciaországi junior világbajnokságon a rövidprogramjuk nem sikerült hibátlanul, ennél messze jobban tudnak teljesíteni, a kűrprogrammal viszont sikerült szépen javítaniuk, így a 18. helyet szerezték meg. Úgy gondolom, hogy a jövőben egyre magasabb pontszámokat érhetnek majd el és még előkelőbb helyezéseket szerezhetnek meg. Összességében remek tapasztalatszerzés volt ez a világbajnokság számukra, bízom benne, hogy jövőre már a legjobb 10-be is oda tudnak érni!” – értékelt Dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója.
 
HUNSKATE Media
SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X