moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. május 4.

Jóban-rosszban

Már négy éve töretlen a SEAT és a MOKSZ együttműködése – ennek jegyében szövetségünk kedden tizenöt vadonatúj modellt vehetett át, amelyet tizenegy sportoló, valamint a velük dolgozó szakmai stáb használ majd.      

A pandémia sok mindent megkérdőjelezett az utóbbi egy évben, de az nem volt kétséges, hogy a SEAT továbbra is szövetségünk és korcsolyázóink mellett marad. Ennek jegyében kedden a Gyakorló Jégcsarnok előtt sor került az új kocsiflotta átadására.  

Az átadó keretében a szerződések aláírását követően szövetségünk elnöke, Kósa Lajos köszöntötte a sportolókat, és hangsúlyozta a SEAT támogatásának fontosságát az olimpiai felkészülés során.

„Kölcsönös elégedettséggel megújítottuk a flottaegyezményt, és folytatjuk az együttműködést. Nagyon köszönjük a szövetség nevében, meg fogjuk hálálni. Csodás szereplésre van kilátás a pekingi olimpián, és a végén majd mindenki elmondhatja, azért is sikerülhetett, mert SEAT-tal közlekedhetünk.” 

Kósa Lajos, szövetségünk elnöke és Rozgonyi Ádám, a SEAT magyarországi márkaigazgatója

Rozgonyi Ádám, a SEAT magyarországi márkaigazgatója elmondta: számára is nagy megtiszteltetés, hogy elsőként szövetségünknek adhatja át ezt az új flottát.

„Impozáns autókról és egy sportos márkáról van szó, amelyet igen jó teljesítményt nyújtó sportolók kapnak meg. A legutóbbi eredmények is bizonyítják, hogy helyes döntés született az együttműködést illetően, amelyet hosszú távon szeretnénk fenntartani. Elkötelezettek vagyunk a magas színvonalú sport támogatásában, ami összhangot jelent a SEAT márka sportosságával és minőségével is. További sikereket és jó autóhasználatot kívánok mindenkinek.”

A 2017-ben kezdődött együttműködés első évében nyolc autót használhattak korcsolyázóink, idén pedig már a SEAT – amellett, hogy az olimpiai és világbajnok Liu testvéreket egy-egy Cupra modellel támogatja – 13 új Leon kombit, köztük egy elektromos modellt, és két Alhambrát bocsátott szövetségünk és sportolóink rendelkezésére. A megállapodás értelmében tíz autót kapott tizenegy sportoló, név szerint Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Burján Csaba, Krueger John-Henry, Oláh Bence, Varnyú Alex, Láng Júlia, valamint Magyar Márk és partnere, Chtchetinina Ioulia, további öt autó pedig a szövetségben dolgozó edzők és az igazgatók munkáját hivatott segíteni.

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Fotó: Kovács Álmos

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X