moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. május 20.

II. OKÉ – gyorsbeszámoló

Második alkalommal töltötték meg a Mátraházi Edzőtábort 2017. május 12-13. között a magyar korcsolyasport sikereiért jégen és íróasztal mellett tevékenykedők.

Tartalmas, izgalmas és tanulságos előadásokat hallhattak a megjelentek, múltról, jelenről és jövőről.

A kétnapos konferenciát Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében kitért a közelgő Pjongcsangi Téli Olimpia éremesélyére, Orendi Mihály új megbízatására a Magyar Olimpiai Bizottságban, s egy jövőbeli Téli Olimpiai felkészülési központ tervének részleteire.

Ezt követően három meghívott külsős előadótól tájékozódhatott a szakmai közönség. Farkas Márta – EMMI Nemzeti UP-nevelési Főosztály Sportiskolai program vezetője a Nemzeti Sportiskola programról tartott átfogó ismertetőt. Őt Pomázi Imréné Pomázi Imréné – Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium Intézmény igazgatója követte, aki az eddigi első és még egyetlen MOKSZ érdekeltségű sportiskola első évének eredményeibe nyújtott betekintést. Majd Tóth József az EMMI Nemzeti UP-nevelési főosztály vezetője mutatta be a Nemzeti Sport XXI. és a Héraklész programokat, valamint az összehasonlító sportági statisztika tudományába kalauzolta el a hallgatóságot.

Tóth József előadását Keczeli Danica klinika- és sportpszichológus követte az utánpótlás-nevelés mindennapi kulcsfeladataival. Az elhangzottakra reagálva tárta a publikum elé Telegdi Attila, Szűcsné Vedres Noémi és Csizmadia Ildikó azt a Sport XXI. koncepciót, amely mentén a MOKSZ elképzeli a jövő világbajnokainak felkutatását és nevelését. A tagszervezetek támogatása, szakmai továbbképzése is az új program alapján erre fókuszál majd.

A vacsorát követően szekcióbeszélgetések vették kezdetüket, külön a gyorsasági, külön a pontozásos ágazat. Mivel több tagszervezet gazdasági és kommunikációs szakemberekkel is érkezett, nekik egy támogatási szekciót, valamint egy kommunikációs szekciót is indítottak a MOKSZ szakterületekért felelős szakértői.

A késő estébe, hajnalba nyúló néha hangos, néha kacagásba torkolló viták mindenki számára fontos és új információkat hoztak a felszínre, tartalmas, alapos érveléseket ismerhetett meg a MOKSZ és a terepen dolgozó tagszervezetek is. Köszönjük!

A II. OKÉ 2. napja a MOKSZ előző éves munkájának és a jövő teendőinek részletes ismertetéséről szólt.

Engi Klára pontozásos sportigazgató számolt be a hozzá tartozó sportolók és területekteljesítményéről és idei felkészüléséről, majd a gyorsasági szakemberek (Bánhidi Ákos ST Olimpiai keret, Szabó Krisztián ST utánpótlás, Szőllösi Szabolcs gyorskorcsolya) Darázs István sportigazgató felvezetőjét követően mutatták be szakágaikat. A résztvevők megismerhették a válogatottjaink körül dolgozó stábot és a felkészülés munkafolyamatait.

Telegdi Attila a Dr. Balyi István által kifejlesztett LTAD (Long-therm Athlete Development) metódust ismertette, amelynek megismertetése és napi szintű elsajátítása mind tagszervezeti edzésprogramjaink, mind a Testnevelési Egyetemmel karöltve indított korcsolya edzőképzés egyik sportszakmai alapja lesz. Fáber Dávid rövid összefoglalót tartott a MOKSZ online kommunikációjának és szponzorszervezésének megújulásáról, az új weblapról, a Facebook oldal és a tartalommerketing stratégia fejlesztéséről, jövőbeli céljairól.

A kávészünet után Kondorosi Csilla ismertette a több hónapos munkával elkészített MOKSZ stratégiai és marketing kutatás eredményeit, konklúzióit. Ezt követően ismét Telegdi Attila vette vissza a szót a Testnevelési Egyetem korcsolya edzőképzésének valamennyi részletét felvázolva. Váradi Orsolya szervezési és marketing igazgató az idei hazai bonyolítású versenyekről és a versenyszervezés ISU által megkövetelt kritériumairól tájékoztatta a hallgatóságot. Bálint Csaba az általa vezetett Bíróbizottság munkafolyamatait és egyéb szakmájukat érintő fejlesztéseket ismertette.

Végül Orendi Mihály MOKSZ igazgató értékelte a szakosztályok 2016/2017-es szezonban végzett munkáját.

A gyöngyösi jégeső és ítéletidő kísérte a hazainduló delegációkat, de ennyi jég nekünk,korcsolyázóknak meg se kottyan, híreink szerint mindenki épségben hazaért!

Köszönjük Tagszervezeti vezetőinknek és munkatársaiknak a részvétel, az építő jellegű kritikát, észrevételeket, ötleteket! Jövőre ugyanitt!

A rendezvény galériáját IDE KATTINTVA nézhetitek meg!

A nagy nyilvánosságnak is megmutatható prezentációkat hamarosan feltöltjük weblapunkra.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X