moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. január 30.

Felszállt a gép, elindult a csapat Szocsiba

Ma este elutazott Szocsiba a magyar olimpiai csapat első fele, közöttük a 9 korcsolyázóval, valamint a szakvezetőkkel. A 29 fős olimpiai különítmény a Syma Csarnoknál gyülekezett délután 5 órakor, innen busszal mentek ki a Liszt Ferenc Repülőtérre.

A reptéren még elbúcsúztak az őket oda is elkísérő ismerősöktől, valamint a média képviselőitől, majd bementek a 2/A terminálra. Gépük 20.05 perckor gördült ki a kaputól. A Turkish Airlines TK1038-as számú járata egy Airbus A 320-as volt, 12 első és 138 turista osztályú hellyel. Érdekesség, hogy a légitársaság a foglalások alapján indulás előtt 8 nappal dönti el, hogy mekkora gépet állít forgalomba adott járaton.
2014_01_30_Szocsi_indulas_2
A csapat egy átszállással utazik Szocsiba, végig a török légitársaságot használva. Isztanbulba, az évi 45 millió utast fogadó Atatürk repülőtérre, a tervek szerint  23.05-kor érkeznek, mintegy két órás repülés után. (egy óra az időeltolódás).

A jó szervezésnek és menetrendnek köszönhetően igazán rövid, mindössze 1 óra 20 perces várakozás után utaznak tovább Szocsiba, immár egy nagyobb, 180 fős Airbus A 321-essel. Ha minden rendben zajlik az úton, akkor helyi idő szerint hajnali 4.05-kor száll le a csapat Szocsiban.
2014_01_30_Szocsi_indulas_4
„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a magyar olimpiai csapatot társaságunk szállíthatja! Egyben szeretnénk kellemes utazást, sok sikert és jó eredményeket kívánni a csapatnak.” – mondta Levend Arisoy, a légitársaság magyarországi igazgatója.

Kint már várja a versenyzőket Dr. Nagy Zsigmond csapatvezető, aki kolléganőjével együtt előkészített mindent a zökkenőmentes érkezésre. Készen állnak az akkreditációk, ellenőrizték a szobákat az olimpiai faluban, és berendezték a csapatirodát is.
2014_01_30_Szocsi_indulas_1
A magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott a másfél éve átadott, 12 000 férőhelyes Iceberg Skating Palace-ben, míg Nagy Konrád gyorskorcsolyázó az Adler Arena Skating Center-ben fog versenyezni.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X