moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. november 24.

Elnökségi ülés

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség vezetősége elnökségi ülést tartott – a megbeszélésen a sportigazgatók is beszámoltak a mögöttünk hagyott időszakról és az előttünk álló hónapokról.

 Elektronikus ülést tartott a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöksége.

A megbeszélésen az ágazati sportigazgatók beszámolói mellett a szövetség gazdálkodásáról, az előttünk álló hazai rendezésű versenyekről és a válogatott sportolók elkövetkező, nemzetközi versenyeiről is szó esett.

Vardanjan Gurgen beszámolt az elmúlt időszak egyik kiemelkedő lehetőségéről, amelynek köszönhetően a Yanovskaya Anna, Lukács Ádám jégtánckettős, illetve a Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk páros is jégre léphetett a moszkvai műkorcsolya Grand Prix-versenyen. A sportigazgató tájékoztatást nyújtott a december második hétvégéjén Czesyn-ben megrendezésre kerülő, a magyar versenyzőknek a januári Európa-bajnokság válogatójaként szolgáló Négy Nemzet bajnokságról is.

Telegdi Attila, a gyorskorcsolya ágazat sportigazgatója tájékoztatta az elnökséget a short track olimpiai keret, december első hétvégéjére szóló hollandiai meghívásáról, amelyen a tervek szerint részt is vesz a csapat. A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) jelenlegi állásfoglalása szerint a januári kontinensviadal egy héttel későbbre csúszik, de megrendezésre kerül.

A nagypályás gyorskorcsolyázó Bíró Hanna szeptember óta Hollandiában készül, ebben az ISU támogatása mellett a MOKSZ is szerepet vállal(t).

Az elnökség megvitatta és elfogadta a 2020. év sportági legjobbjainak javasolt sportolók listáját.

Az MTI minden évben összeállítást készít a sportágak legjobbjairól – a felhívás kapcsán az elnökség úgy döntött, hogy 2020 legjobbjai:

Tóth Ivett (műkorcsolya, egyéni)

Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk (műkorcsolya, páros)

Jászapáti Petra (rövidpályás gyorskorcsoly)

Liu Shaoang (rövidpályás gyorskorcsolya)

A járványhelyzet miatt az őszi versenyszezont a hazai rendezésű versenyek jellemezték.

Kiválóan sikerült az idén első alkalommal megrendezett Műkorcsolya és Jégtánc Challenger verseny, a Budapest Trophy, amelyet követően jó néhány pozitív visszajelzés érkezett a résztvevő 17 nemzet sportberkeiből.

Szintén első alkalommal rendezte meg szövetségünk a short track sportág Olimpiai Reménységek versenyét, ezt már zárt kapus eseményként bonyolítottuk, csakúgy, mint a december első heteiben lebonyolításra kerülő, éppen előttünk álló Mikulás Kupákat, amely mind műkorcsolya-jégtánc, mind rövidpályás gyorskorcsolya sportágban megrendezésre kerül.

 

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X