moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. július 11.

Dr. Balyi István LTAD továbbképzés MOKSZ tagszervezeteknek

2017 június 23-24-én kétnapos edzői továbbképzésre került sor a MOKSZ szervezésében, mind a Gyorsasági, mind a Pontozásos Ágazat edzői számára. Az előadásokat Dr. Balyi István és Telegdi Attila tartották. A témakörök a Long-therm Athlete Development (LTAD) program Hosszútávú Sportoló Felkészítés program bemutatása mellett az utánpótlás korú sportolók felkészítésének sajátosságaira hívta fel a figyelmet. A kétnapos képzésen a hallgatóság megismerkedhetett a hosszútávú és rövidtávú felkészítés témakörével, az éves felkészülési program elkészítésének alapjaival, a periodizációval és annak jelentőségével, a formába hozás és az edzéstervezés alapjaival, a pubertás korú versenyzők felkészítésének jellegzetességeivel, a fejlődés mérésének eszközeivel és alkalmazhatóságával, valamint workshop formában edzéstervezést és felkészülési programok elkészítését végezték az edzők kis csoportokban.


A nagy sikerre és az érdeklődésre való tekintettel Balyi Istvánnal szeptemberben újabb képzésre kerül sor.

Emellett folytatódik a korábban már megkezdett munka a  Gyorskorcsolya Sportágak Hosszú-távú Fejlesztési Program magyar kiadványának elkészítése kapcsán. Ennek összefoglaló kiadványa a napokban került ki a nyomdából a MOKSZ gondozásában “A Korcsolyasport Hosszú Távú Fejlesztési Programja” címmel melyet Balyi István és Telegdi Attila készítettek.

Természetesen az “Élen Állunk” korcsolyasport magazin is készített interjút a professzorral, amelyet a 2017. júliusi adásban láthattok.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X