moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. február 1.

„A lányok tették fel a koronát a vb-szereplésünkre!”

Január 27. és 29. között Németországban, Drezdában rendezték az ISU Short Track Junior Világbajnokságot. A nemzetközi mezőnynél fiatalabb csapattal utazott el a magyar delegáció, Lakatos Tamás tanítványai azonban mindvégig versenyben maradtak a legerősebb nemzetekkel.

A háromnapos megmérettetésen a legnagyobb sikert a női váltónk érte el. Schönborn Melindát, Somodi Maját, Szigeti Dórát és Tóth Esztert a 3000 méteres versenyben csak az ázsiai riválisok tudták leelőzni és olyan nemzeteket maguk mögé utasítva állhattak fel a dobogó harmadik fokára, mint Kanada vagy Hollandia. Emellett Somodi Maja az egyéni versenyszámokban is szép eredményeket ért el, ugyanis 500 és 1000 méteren 11., 1500-on pedig a 7. helyen végzett. A fiúknál az EYOF-on parádézó Major Dominik két számban is remekül futott, 1000 méteren 6., 1500-on pedig 8. helyezést ért el. A fiú váltó két esést követően a 8. helyre ért oda a németországi világbajnokságon. Lakatos Tamás, a fiatalok edzője elégedetten értékelte tanítványai teljesítményét.

A képhez tartozó alt jellemző üres; 14d6ac52-adba-471a-bd3b-14e8377e9a18-768x1024.jpg a fájlnév

„Szigeti Dórával és Major Dominikkel az EYOF-ról érkeztünk a junior világbajnokságra, ahol a csapat már várt ránk. Bizakodva, de reálisan tekintettünk a futamok elé, hiszen egy sikeres verseny volt mögöttünk, de tudtuk, hogy rendkívül erős mezőny vonul fel Drezdában, mi pedig egy jóval fiatalabb csapattal utaztunk ki” – kezdte beszámolóját edzőjük.

„Nagyon szépen szerepeltek – hatalmas akarattal, motiváltsággal és fegyelemmel versenyeztek, betartva minden taktikai utasítást és ez meg is hozta az eredményeket. Somodi Maja A-döntőt futott és 7. helyezést ért el, Major Dominik pedig 1000 méteren és 1500-on is megnyerte a B-döntőt, ezzel a 6. és a 8. helyezést szerezte meg. Fiú váltónk is nagyon szépen futott, egy sajnálatos esés miatt azonban kihagyták a döntőt, de ettől függetlenül teljes mértékben elégedett vagyok, a legtöbb fiúnak még legalább három junior világbajnokság is benne van a pályafutásában. A koronát a lányok tették fel a vb-szereplésünkre a váltóban elért bronzérmükkel. Ők szinte hibátlan teljesítményt nyújtottak, az elődöntőben sikerült maguk mögé utasítaniuk a kanadai váltót, a döntőben pedig a hollandokat. Összeségében mérhetetlenül elégedett vagyok a teljesítményekkel és büszke vagyok a gyerekekre, mert tényleg mindent megtettek a jégen!” – értékelt boldogan és büszkén a magyar ifjúsági rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzője, Lakatos Tamás.

A képhez tartozó alt jellemző üres; IMG_0058-768x1024.jpg a fájlnév

„Folytatjuk a munkát, három versenyzőnk a felnőtt kerettel maradt Drezdában. Major Dominik, Somodi Maja és Szigeti Dóra elindul a hétvégi Világkupa-fordulón – remélem, hogy eredményesen szerepelnek majd a senior versenyeken is!”

EREDMÉNYEK

ISU Short Track Junior Világbajnokság

Németország – Drezda, 2023. január 27-29.

Női 1500m

Somodi Maja 7., Schönborn Melinda 19., Tóth Eszter 34.

Férfi 1500m

Major Dominik 8.

Női 1000m

Somodi Maja 11., Schönborn Melinda 18., Szigeti Dóra 23.

Férfi 1000m

Major Dominik 6., Czank-Varga Benjamin 23., Csizmadia Márk 58.

Női 500m

Somodi Maja 11., Tóth Eszter 15.

Férfi 500m

Wu Jua Wei David 15., Major Dominik 18., Czank-Varga Benjamin 19.

Női váltó

TEAM Hungary 3. (Schönborn Melinda, Somodi Maja, Szigeti Dóra, Tóth Eszter)

Férfi váltó

TEAM Hungary 8. (Czank-Varga Benjamin, Csizmadia Márk, Major Dominik, Wu Jia Wei David)

A program és az eredmények ide kattintva érhetők el.

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X