moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. február 19.

2015 Budapest Junior Szinkron VB, 2016 Debrecen Junior Műkorcsolya és Jégtánc VB

2014_02_19_Kosa_CinquantaDebrecen rendezheti a 2016-os junior műkorcsolya és jégtánc-világbajnokságot. Ezt Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, Debrecen polgármestere jelentette be facebook-oldalán, miután megállapodott Ottavio Cinquantával, a nemzetközi szövetség (ISU) vezetőjével a szocsi téli olimpián.

„Megállapodtunk: 2016-ban Debrecen közönsége élvezheti a junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság eseményeit” – írta.

A téli olimpia helyszínén tartott prezentáción Kósa már jelezte: előzetes hozzájárulásuk már van az ISU vezetőitől, de Szocsiban még fontos tárgyalások vártak rájuk annak érdekében, hogy elnyerjék a rendezési jogot. Ezzel kapcsolatban Kósa az MTI érdeklődésére elárulta, elsősorban a finanszírozással kapcsolatban tárgyaltak az ISU illetékeseivel arról, hogy a szervezet mekkora összeggel támogatja majd az eseményt. Hozzátette: ebben a kérdésben még nem született végső megállapodás, ugyanakkor az ISU várhatóan 600 ezer és 1 millió dollár közötti összeggel járul majd hozzá a rendezéshez.
Kósa Lajos elmondta, hogy a 2016-os eseményt megelőzően Budapest rendezheti a 2015-ös junior szinkronkorcsolya világbajnokságot.

A junior korosztály egyéniben a 13-19 éves versenyzőket, míg párosban a 21 év alattiakat jelenti.
A tervek szerint a junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot 2016. március 14. és 20. között rendezhetik meg Debrecenben.

A MOKSZ tavaly márciusban határozott arról, hogy benyújtja a pályázatot a junior vb-re. Debrecen már négy jeges világversenynek adott otthont jégkorongban és rövidpályás gyorskorcsolyában, de a “legművészibb” jeges sportágban még sohasem volt házigazda.

/forrás: MTI; fotó: facebook/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X