moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. október 24.

“Öröm ilyen közegben dolgozni!”

A napokban hazánkban vendégeskedett Pascal Denis, aki a SEAT Budapest Trophy valamint a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) „visiting coach” programjának keretein belül látogatott Magyarországra. Mini interjú.

Az egykori kanadai jégtáncos egyfelől betekintést nyert a senior és junior szinkronkorcsolyázók, valamint a jégtáncosok munkájába, másfelől az edzőkkel egyeztetve edzéseket vezényelt a fiataloknak. Ezen felül természetesen számtalan hasznos szakmai tanáccsal látta el a szakembereket és a sportolókat egyaránt.

Hogy érzi magát Magyarországon?

– Nagyon jól érzem magam, boldog vagyok és örülök, hogy újra itt lehetek. Ez egy kiváló projekt, ráadásul ezúttal jégtáncosokkal is van alkalmam foglalkozni, ami még izgalmasabb kihívás! Ez már a hatodik alkalom, hogy visszatérek Magyarországra, Budapestre, de jártam és dolgoztam már Debrecenben is. Budapest az egyik kedvenc városom, amikor megérkeztem, órákat sétáltam este a városban, nagyon szép a város és rendkívül közvetlenek az emberek. Jó itt lenni!

Túl van az első edzéseken, mik az első tapasztalatai?

– Valamennyi korcsolyázó nagyon erős és ügyes, de ahhoz, hogy egyre jobbak legyenek, hinniük kell magukban! A finisben tart a felkészülésük, vagyis az utolsó 10 százalékon kell dolgozni, ami a legnehezebb, ráadásul a kevés jégidő miatt még nehezebb, ezért is maximálisan ki kell használni és mindent elkövetni ebben az energiaválság okozta súlyos helyzetben. A magyar szövetség mindent megtesz a korcsolyázóiért, a sportolók lelkiismeretesen dolgoznak, az edzők pedig nyitottak az új dolgokra, figyelnek és hallgatnak, így biztos vagyok benne, hogy az összefogás eredményre vezet. Öröm ilyen közegben dolgozni! Mindig azt szoktam mondani, hogy ezek az én ötleteim, véleményeim és tapasztalataim, rajtuk múlik csak, miként használják fel munkájuk során a látottakat és hallottakat.

Mikor tér vissza Magyarországra legközelebb?

– Decemberben, két okom is van visszatérni, az egyik a Santa Claus Cup, a másik pedig az, hogy folytassuk a megkezdett munkát a „visiting coach” programmal.

Pascal Denis két alkalommal látogat még hazánkba a visiting coach keretein belül, 2022 decemberében, majd 2023 májusában.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X