moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. augusztus 10.

Nemzetközi szinkronkorcsolya tábor a Jégpalotában

2014_08_10_Jegpalota_SYS_tabor_1A héten tartotta első nemzetközi szinkronkorcsolya táborát a Sportország SC. Az augusztus 3-7. között megrendezett felkészülésen junior és Advanced Novice korcsoportból vettek részt csapatok.

Az edzéseket Gert Hoffmann, német szakedző irányította, két honfitársa, Anna Plappert és Denise Spinka segítségével. Az öt nap mindegyikén volt jeges edzés, balett és szárazedzés is. A balettet Boros István tanította, az erőnléti edzésért Stamler Judit felelt. Mindegyikük munkáját Balogh Ágnes segítette.

A káposztásmegyeri Jégpalotában szervezett tábort Bodnár Erika és Tóth Márta vezette. Három országból érkeztek versenyzők,  Horvátországból junior és Novice, Csehországból pedig junior csapat jött el, míg Magyarországot a junior és a Novice korosztály képviselte.

A gyakorlatok, a program, az edzésvezetés az edzőknek is számtalan tanulsággal szolgált, akár edzőtovábbképzésnek is nevezhetnénk, ezért több külföldi szakember is érkezett hazánkba. Csehországból Vera Paulusova, Svájcból Annekaethi Kuenzli, Horvátországból Kristina Radas és Ozana Miljkovic, valamint Hollandiából Christian Gijtenbeek vett részt a foglalkozásokon.

2014_08_10_Jegpalota_SYS_tabor_2
„Elsősorban tanítványaink fejlődése céljából szerveztük a tábort, de nem utolsó sorban edzőink is sok új gyakorlatot láthattak a külföldi vendégektől. A résztvevők visszajelzése az volt, hogy nagyon jól érezték magukat – úgy a korcsolyázók, mint az edzőik. Mindenképpen tervezzük jövőre is ezt a tábort megszervezni.” – vont mérleget Bodnár Erika.

2014_08_10_Jegpalota_SYS_tabor_3

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X