moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. április 10.

Nagy sikerrel zárult a budapesti szinkronkorcsolyázó világbajnokság

Közel telt ház előtt történelmi győzelmet arattak az oroszok a budapesti szinkronkorcsolyázó világbajnokságon a Syma csarnokban. A sportág történelmében most először győzött orosz csapat, a Team Paradise (212.69).

Az oroszok eddig csak egy bronzérmet nyertek a vb-k 2000 óta íródó történetében. Második lett a Finnország 2. elnevezésű csapat, mely a vb-k történelmének 50. érmét szerezte meg ezzel az ezüsttel (207.84). Bronzérmes a USA 1 csapata (206.95), mely  a kűrben a legtöbb pontot kapta és így állhatott fel a dobogóra a tegnapi rövidprogram után, ahol a 4. helyen végeztek. A csapatok  díjazása 27ezer dollár (12, 9 és 6).

2016_SYS_VB_hun_k1

A magyar csapat, a Team Passion a 15. helyen zárta világbajnokságot (147.17) a Syma csarnokban.

Gulyás Erika, a magyar válogatott vezetőedzője:

  • Elégedett a 15.-ik hellyel?

Azt gondolom, amit tudtak, megtettek a lányok és csodás programot futottak a mai napon. A szezon célja ez az eredmény volt. Nyilván örültünk volna egy jobb helynek, de tudni kell, hogy ebben a sportágban több év munkája szükséges ahhoz, hogy elhiggyék, egy csapat képes ilyen jelentőset fejlődni. Ezt legjobban az mutatja, hogy a technikai pontszámokat tekintve a mi csoportunkban a legmagasabb pontot kaptuk, ez az eredmény pedig tényleg a csapaton múlik. Sajnos a bírói pontszámokban volt az a lyuk, amin végül múlik, hogy 14.-ik vagy 13.-ik helyről le kell mondania a csapatnak.

Szabó Lilla a Team Passion csapatkapitánya:

Felemelő érzés volt hazai közönség előtt korcsolyázni, hiszen az az ováció, az a bíztatás, amit kaptunk, leírhatatlan.

  • Ezzel az eredménnyel hátrébb csúsztatok egyet. Nagy csalódás?

A rövid program után holtversenyben álltunk a japánokkal és őket szerettük volna tartani. Sajnos ez nem sikerült, ennek ellenére örülünk, hiszen az eredeti célunk az volt, hogy az első tizenötben végezzünk, ami sikerült is. Összességében elégedett a csapat minden tagja, reméljük, legközelebb a legjobbunkat tudjuk nyújtani.

A csapat tagja Molnár Virág:

Ez a program, nagyon közel áll hozzánk, hisz teljes szabadságot kaphatunk a koreográfiában, melyben kiteljesedhetünk. Nagyszerű volt érezni, a felfokozott nézőtéri hangulatot, amely pozitívan hatott az egész csapatunkra.

  • Jól látható a nagyfokú összetartás, ez az uralkodó érzés köztetek minden nap?

Igen, ez természetes dolog. Mikor lejövünk a jégről, ugyanúgy megbeszéljük a kialakult helyzetet, és igyekszünk a leggyorsabban megoldani a problémát. Szeretnénk továbbra is ilyen rendkívül jó csapatot alkotni.

2016_SYSVB__team_hun_k

A csapat teljesítményével Engi Klára, a pontozásos szakági igazgató is elégedett volt. Mint mondta nagyon nehéz az öt vezető nemzet orosz, svéd, finn, kanada, egyesült államok közé bekerülni. Mi megmutattuk, hogy a közvetlen mögöttük lévők között van a helyünk. Van jövője ennek a gárdának.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X