moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. április 13.

“Mindenki a másikra vadászik” – ISU Szinkronkorcsolya Világbajnokság 2024 értékelés

A szinkronkorcsolyázók idei verseny szezonja hagyományosan a világbajnoksággal ért véget.

Az idei bajnokságnak Horvátország, Zágráb adott otthont április 5-6-án, ahol szinte teltház előtt mutathatta be programjait a résztvevő 17 nemzet 21 csapata.

A versenyről Kendelényi-Gulyás Erikát, a versenyen résztvevő nemzeti csapatunk, a Team Passion vezetőedzőjét kérdeztük:

„Az idei szezon az elmúlt évek egyik legnehezebb szezonja volt. Számos sérülés, betegség nehezítette a csapat felkészülését, aminek következtében a legfontosabb versenyeken sosem tudtuk az adott időszak legjobb formáját nyújtani. Még a VB előtt pár héttel is egy szerencsétlen esés következtében edzésen az egyik versenyzőnk ujját teljesen szétvágták, valamint volt egy csúnya lábfej sérülésünk is, amely azt jelentette, hogy közvetlenül a versenyt megelőzően sem tudtunk teljes potenciállal készülni. Nagyon örültünk, hogy a világbajnokságra végül a tervezett kerettel és összeállításban utazhattunk.

A rövid program, azt gondolom remekül sikerült és mindössze egy elemben nem kaptuk meg a legmagasabb technikai szintet, ennek eredményeként a szezonban elért legmagasabb pontszámmal (65.72) a 7. helyet szereztük meg. Másnap a csapat egy szép és összeszedett kűrt mutatott be, de sajnos a technikai panel több elemünket is leminősítette, így sok fontos pontot veszítettünk el, melynek következtében a csapat végül a 8. helyen zárta a vb-t 122.27 ponttal. 

Tudtuk, hogy nem fogják könnyen adni ezt a helyet és azt is tudtuk, hogy hibának nincs helye, mert a körülöttünk levő 4-5 csapat nagyon hasonló szinten van és mindenki vadászik a másikra.  

Összességében nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével, büszke vagyok a lányokra, hogy két tiszta programot sikerült bemutatnunk, de az is jól látszik, hogy a jövőben merre kell tovább menjünk, hol vannak azok a pontok, amelyben még jelentősen fejlődni szeretnénk.

Továbbra is megtartottuk, hogy benne vagyunk a legjobb 5 nemzetben, mely a következő VB-n két csapatot jogosult indítani. 

Fantasztikus volt, hogy a csapatot rengeteg magyar szurkoló kísérte el, akik elképesztő hangulatot teremtettek. Ez nagyon sokat jelentett a lányoknak, ezúton is köszönjük nekik!

Most tartunk egy rövid pihenőt, de már előre tekintünk és a jövőt tervezzük!” 

A részletes eredmények az alábbi linken elérhetők:

http://www.isuresults.com/results/season2324/wsysc2024/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X