moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. május 7.

Tovább bővült a csapat

Újabb rövidpályás gyorskorcsolyázó-olimpikon választotta hazánkat: az ausztrál Lockett Deanna ma letette az állampolgári esküt a Zuglói Anyakönyvi Hivatalban, és a következő szezontól a magyar csapat tagjaként versenyez.

Tavaly októberben az olimpiai ezüstérmes John-Henry Kruegerrel erősítettünk, aki ősztől már magyar színekben léphet majd pályára, ma pedig női short trackeseink sora egészült ki az ausztrál származású Lockett Deannával. A 23 éves sportoló december óta készül a mieinkkel, és már nagyon várta, hogy hivatalosan is a magyar csapathoz tartozzon.

„Amikor felkeltem, tudtam, hogy nagy nap a mai, de minden olyan gyorsan történt, az eskütétel pillanatok alatt lezajlott. Akkor éreztem át igazán, hogy most már én is magyar vagyok, amikor a kezembe adták az okiratot. Ha lehetőséget kapok, büszkén fogom képviselni a magyar színeket a következő olimpián” – mondta boldogan az eskütétel után.    

Deanna Rozgonyi Zoltántól, Zugló alpolgármesterétől vehette át a honosítási okiratot

Az ausztrál short trackes 2013-ban junior-világbajnoki bronzérmet nyert a szigetországnak, majd a 2014-es szocsi és a 2018-as pjongcsangi olimpián is részt vehetett. Mivel Ausztráliában nincs nagy bázisa a rövidpályás gyorskorcsolyázásnak, elmondása szerint nehéz lett volna ott tovább fejlődnie, ezért 2016-tól Dél-Koreában készült azzal a Jae Su Chunnal, aki jelenleg a magyar válogatott edzői stábjának oszlopos tagja. Többek között az ő személye vonzotta Magyarországra Deannát, aki Budapestet már korábbi látogatásai során a szívébe zárta.

„Csodálatos város, nagyon szeretek itt élni. Odavagyok a magyar ételekért és a Halászbástyáért” – mondta korcsolyázónk, aki a külföldiek többségéhez hasonlóan igen nehéz nyelvnek tartja a magyart, de elhatározta, hogy mindenképp megtanulja. Egyelőre persze örül annak, hogy az edzések túlnyomó részében angolul beszél a csapat, ez nagy könnyebbséget jelent.

Immár magyar színekben

„Mindenki olyan támogató és kedves, sokat segítenek nekem. Lina [Zhang] és [Bánhidi] Ákos igazi profik, élmény velük dolgozni, izgalmas, hogy egy ekkora csapat része lehetek. Petrával és Sacival [Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca – a szerk.] hamar összebarátkoztunk, Szófiában is ott voltam, hogy drukkoljak nekik, és nagyon jól éreztük magunkat. Alig várom, hogy én is jégre léphessek magyar színekben, a célom, hogy világkupán és világbajnokságon is dobogóra állhassak. Sőt, a csapattársaimat látva azt mondhatom, remélhetjük, hogy hamarosan a nőknél is magyar olimpiai érmet ünnepelhetünk.”

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X