moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. december 19.

Téli Universiade – Heidum ezüst, Nagy Konrád országos csúcs

2013_12_19_Universiade_Heidum_BernadettA Téli Universiade versenyein szerdán Heidum Bernadett ezüstérmet szerzett 1500 méteren rövidpályás gyorskorcsolyában, míg Nagy Konrád 10 000 méteren közel húsz éves országos csúcsot döntött meg gyorskorcsolyában. A nap részletes összefoglalója.

Nagy Konrád 10 000 méteren indult szerda délután, és megdöntötte a táv országos csúcsát! Az új rekord 14:26.43.

A korábbi rekordot 1994-ben Dolp István futotta, ezt szerdán Konrád, aki az Óbudai Egyetem hallgatója, közel másfél perccel javította meg. Dolp akkori ideje 15:51.32 volt, melyet Budapesten ért el 1994 februárjában.

A versenyt a holland Cazemier nyerte. Ezzel a számmal befejeződtek a magyar érdekeltségű gyorskorcsolya versenyek az idei Universiadén.

2013_12_19_Universiade_Nagy_Konrad
Nagy Konrád: „Borzasztó egy táv ez a 10 000 méter.” – mosolyodott el. ” Mégis most jobban érzem magam, mint az 5 000 után. A mai futamon úgy 7000 méter körül jött el a holtpont, belassultam, de miután átestem rajta megint jól ment. Jól sikerült összességében. Örülök, hogy sikerült közel másfél perccel megdönteni ezt a rekordot. Büszke vagyok rá. Az időm nyitott pályán, mint ez itt az Universiadén, reális az időm.”

Kora este a rövidpályás gyorskorcsolyázóinkért szoríthattunk. Mint arról korábban beszámoltunk, Heidum Bernadett ezüstérmet szerzett 1500 méteren rövidpályás gyorskorcsolyában.

Heidum Bernadett a döntőben három dél-koreai, két kínai ellenféllel került össze. Sokáig második helyen ment, de a vége előtt több előzés is történt. Bernadett, aki a Budapesti Kommunikációs Főiskola hallgatója, nagyon ügyesen kihasználva az ellenfelek viaskodását visszaszerezte a második helyet. Ideje 2:30.545. Ugyanezen a távon Keszler Andrea hetedik lett, míg Kónya Zsófia a 19. helyen zárta a távot.

Heidum Bernadett a MEFS arca, Joó Abigél és Cseh László mellett.

A férfiak 1500-as távján Béres Bence 21., Burján Csaba pedig 23. lett.

A váltók közül szerdán a férfiak léptek pályára, és a Béres, Burján, Knoch, Oláh négyes Kanada mögött a második helyen jutott tovább a holnapi elődöntőbe. A női váltó holnap kezdi meg versenyzését.

A szerdai nap volt a 2013-as Universiadé magyar szempontból legsűrűbb napja. Versenyzőink négy helyszínen indultak, összesen 12-en. Egyben ez a nap volt a trentói Universiadénak a legeredményesebb napja, egy ezüstéremmel, és egy új országos csúccsal. A magyar egyetemi és főiskolás csapat az elmúlt tíz év legeredményesebb Universiadé szereplését produkálta – már az eddigi szereplésével is. És még messze van vége…

2013_12_19_Universiade_Heidum_Bernadett_eredmeny

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X