moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. január 20.

Szocsi felnőtt EB-n rövidpályás gyorskorcsolyásaink

2016_01_20_Szocsi_ST_EB_arena
Szerencsésen megérkezett a magyar rövidpályás gyorskorcsolya delegáció Szocsiba. Öt férfi és hat női versenyző képviseli hazánkat az Európa-bajnokságon.
Mindeközben Budapesten a Városligeti Műjégpálya gyorskorcsolya összetett országos bajnokságnak ad otthont, szombaton reggel 7 órakor, vasárnap 7.30-kor veszi kezdetét a verseny.

Darázs István jelenti Szocsiból:

„Heidum Berni éjjel 01:25-kor megérkezett és 02:30-kor elfoglalta a szobáját. Reggel átesett egy kötelező “helyreállító” masszázson, majd találkozott az edzőkkel. Leellenőrizték a felszerelését, pengéjét a technikusunkkal. A délutáni edzés után örömmel állapítottuk meg közösen, hogy kész a váltóbeli indulásra! Az egyéni szereplésre a két junior versenyzőnk kapott bizalmat, míg a váltóban csatlakozik a fentiekhez KESZLER Andrea és SZILICZEI-NÉMET Rebeka is, aki újonc az EB szereplését illetően. A többiek tagjai voltak a tavaly bronzérmet szerzett csapatnak.
A férfiaknál is megszületett a döntés, itt az edzőknek könnyebb dolguk volt. A férfi csapat tavaly az EB-n ezüstérmes volt, hasonló összetételben. A Jégcsarnok most is csodálatos, látszik, hogy mindent beleadtak az olimpia tiszteletére. A jégminőség már egy kicsit hagy némi kívánnivalót maga után. De az mindenkinek egyforma…”

Nők: JÁSZAPÁTI Petra, BÁCSKAI Sára Luca (egyéni és váltó), HEIDUM Bernadett, KESZLER Andrea, SZILICZEI-NÉMET Rebeka (váltó)

Férfiak: KNOCH Viktor, LIU Shaolin Sándor, LIU Shaoang (egyéni és váltó), BURJÁN Csaba, OLÁH Bence (váltó)

A verseny eredményeit itt nyomon követhetik.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X