moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. március 13.

Short Track VB Montreal: Négy fős magyar csapat Montrealban

2014_03_11_ST_VB_Montreal_logo
Egy évvel ezelőtt Magyarország, Debrecen volt büszke házigazdája a felnőtt Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokságnak. Idén a tengerentúlra, Montrealba utaztak a csapatok, hogy a szezon utolsó nagy világversenyén részt vegyenek.

Kanada a short track őshazája, az ott megrendezett versenyeknek talán ezért is van mindig különleges atmoszférájuk.

Montreal rendszeres házigazdája Világkupa futamoknak is, így a magyaroknak nem lesz teljesen új a Maurice-Richard Arena. A hatvanas években épült sportcsarnok az 1976-os olimpiai játékok egyik helyszíne volt, itt rendezték a boksz és a birkózás versenyeit. 1994-ben átépítették, napjainkban 4750 fős a nézőtere. Utoljára 2002-ben rendeztek itt világbajnokságot. Idén az olimpia miatt csak négy fordulós volt a short track Világkupa sorozat, és Montreal volt az egyik kimaradó helyszín. 122 versenyző indul 32 országból a VB-n. A Szocsiban győztes 13 egyéni versenyző közül 11 áll rajthoz, a váltók közül pedig mindegyik olimpiai dobogós.

A pénteken kezdődő VB-n ezúttal négy versenyző képviseli hazánkat. A női mezőnyben Heidum Bernadett és Tóth Patrícia, míg a férfiaknál Liu Shaolin Sándor és Lóth Manó Dávid. Mindannyian a Sportország SC versenyzői.

Közülük Heidum és Liu Shaolin volt ott Szocsiban a téli olimpián. Mint emlékezetes, Heidum tagja volt az olimpiai pontszerző női váltónak, egyéniben pedig a magyar csapat legjobb eredményét érte, kilencedik lett 1500 méteren. Az olimpia után Heidum folytatta felkészülését a világbajnokságra, míg Liu Shaolin Sándor a junior VB-n szerepelt, kiemelkedően.

Mind a négy versenyzőnk indul az összes egyéni távon, azaz 500, 1000, 1500 és 3000 méteren. Váltóban Magyarország nem jutott ki a világbajnokságra.

Csütörtökön edzés volt a program a verseny helyszínén, míg este, helyi idő szerint 8 órakor, lesz a sorsolás. Pénteken az 1500 méteres távok futamaira kerül sor, szombaton az 500 méterre. A vasárnapi zárónapon az 1000-es és a 3000-es táv szerepel a menetrendben.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X