moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. december 13.

Short track: közeledik az év utolsó Világkupa-fordulója

December 15. és 17. között Dél-Korea fővárosában, Szöulban rendezik az ISU Short Track Világkupa-sorozat negyedik állomását, melyre a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott vasárnap indult útnak. Short trackeseink már a helyszínen készülnek a hétvégi versenyre.

Az esztendő utolsó megmérettetésén Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Somogyi Barbara, Sziliczei-Német Rebeka, Tóth Eszter, Bontovics Balázs, Jászapáti Péter, Nógrádi Bence és Tiborcz Dániel képviseli a magyar színeket. Az olimpiai bronzérmes Jászapáti Petra betegség miatt nem tartott a csapattal.

A hölgyek 6-an, az urak pedig 4-en utaztak el, melynek megvan az oka, hogy ezúttal miért ebben az összeállításban vágunk neki az év utolsó versenyének. A lányoknál adott az a létszám, akik képviselhetik azt a színvonalat, amely indokolt egy Világkupához. A férfiaknál a nemrég véget ért junior világkupákon egyébként jól teljesítő fiatalok közül ezúttal nem emeltünk be senkit sem a felnőtt versenyzők mellé, ezért ők négyen mérettetnek majd meg. Igaz, ilyenkor bármikor benne van egy betegségnek vagy sérülésnek a kockázata, de reméljük, hogy semmi ilyesmi nem fog előfordulni és mindenki végig tudja versenyezni a váltóversenyeket is – kezdte a dél-koreai Világkupa-forduló felvezetését Bánhidi Ákos, a gyorskorcsolya ágazat sportigazgatója.

Mindkét nemtől, a hölgyektől és az uraktól egyaránt azt várom, és remélem, hogy az előző tengerentúli Világkupa-fordulók második, montreali állomásához hasonló eredményeket tudjanak elérni, ami azt jelenti, hogy fejben is és fizikálisan is, de főleg mentálisan felkészültek erre a fordulóra. Az előző fordulóban nagyon sok helyezésünk volt a legjobb 10-ben és sok elődöntős, valamint B-döntős szereplés. Azon a versenyen volt néhány olyan szituáció, ahol sikerült hajszállal megközelítenünk az A-döntőbe kerülést, úgyhogy én abban reménykedem, hogy ez most is sikerülni fog. A hölgyek mindkét váltóban szintén A-döntő közeli helyzetben korcsolyáztak, ami aztán csak a végjátékokon múlt. Ezeken a területeken mindenhol megvan az esély arra, hogy esetlegesen A-döntőbe kerüljünk. A fiúk a 8. helyen zártak a második montreali világkupán, olyan időeredményekkel és olyan váltófutamokkal nem sikerült elődöntős helyen zárniuk, amely az utolsó körökben dőlt csak el. Náluk is elképzelhető, hogy sikerülhet feljebb lépni, ha a lehető legjobbat tudják kihozni magukból. Összeségében tehát remélem, hogy minimum a legutóbbi Világkupa-forduló eredményei elérhetőek lesznek számunkra, ha pedig sikerül ezeket egy magasabb szintre vinni, az már A-döntős szereplést jelent, ahol esetlegesen már érmeket is osztanak. Petra hiánya nagyon fájó, hiszen ő nagyon-nagyon sokat tud dobni azon, hogy a hölgyek milyen eséllyel futhatnak neki a dobogós helyezéseknek – zárta felvezetését Bánhidi Ákos

A versenyt az M4 Sport és az Eurosport közvetíti.

Program/Eredmények

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X