moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. március 1.

Shanghaiból jelentjük…

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink a Sanghai Trophy versenyre készülnek.
A helyszinről Darázs István, a gyorsasági ágazati igazgató jelenti:

2016_03_01_Sanghai_trophy_logo“Sziasztok! Túl vagyunk az első edzésen! A munkát, amit az edzőink előírtak, versenyzőink elvégezték. Megjelent azonban az első probléma, ami nyilván megoldásra vár. A közös jéghasználat következménye az igen elhasznált jég, amelyet a szinkronkorcsolyázók után csak hosszabb felújítási idővel lehet helyrehozni. Az lesz az elkövetkezendő napok feladata, hogy a jégkészítők begyakorolják ezt. Annál is inkább, mert a verseny ideje alatt nem igazán lesz 20 perces jégfelújítási időnél hosszabbra lehetőség.

Megjelent az első versenyzői lista, amiből kitűnik, hogy 10 ország fogadta el végül a rendezők meghívását. Még csak folyosói információ, hogy minden versenyzőnk rajthoz állhat az egyéni versenyek során. Holnap reggel a csapat konditermi edzéssel kezd. Jégre, a maihoz hasonlóan, szintén dél körül kerülünk. annyi különbséggel, hogy most az edzés előtt ebédelünk majd.

Az időjárás változatlan képet mutat. Reggel napsütésre ébredtünk, de 11 felé már a szmog erőt vett a napocskán és egy kicsit beszürkült a levegő, ami miatt a látótávolság erősen lecsökkent. Holnap újrakezdjük a korcsolyák beállítását. Várhatóan a jég minősége megváltozik, és ezt a változást le kell követni a korcsolya pengékkel is. Most már mindenki alszik én is aludni megyek! Hajrá magyarok!”

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X