moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. április 17.

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink a Fábry showban

Jégvillámok

Négy fiatalember, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang új fejezetet nyitott a magyar gyorskorcsolyázásban, hiszen nemrég elhozták a világbajnoki ezüstöt, ezzel pedig minden idők legeredményesebb férfi gyorskorcsolya váltójaként írták be nevüket a magyar sporttörténetbe.

Tegyük hozzá, az arany is csak hajszálon múlt, hiszen mindössze 44 ezredmásodperccel maradtak le a győztes kínai kvartett eredményétől.

A váratlan siker nagy lendületet adott a fiúknak, de egyúttal terhet is rótt rájuk, hiszen ilyen jó eredmény után a szurkolók méltán vágynak majd a jövő évi világbajnokságon egy még fényesebb éremre. Addig persze még sok víz és jégtábla folyik le a Dunán, ráadásul kár is lenne ennyire előreszaladni az időben, hiszen az urak most édes gondokkal küzdenek: éppen jól megérdemelt szabadságukat töltik, és bezsebelik a kijáró gratulációkat.

Hogy a szabadságuk mégse legyen annyira felhőtlen, mi természetesen meginvitáltuk őket a Fábry következő felvételére, abban bízva, hogy egy kis ünneplés mégsem megy majd a pihenés rovására. Az ezüstérmes váltó három tagja Burján Csaba, Knoch Viktor és Liu Sahoang örömmel eleget is tett a meghívásnak, Liu Saholin Sándor is csak azért marad távol, mert éppen külföldön pihente ki a VB fáradalmait, helyette azonban eljött Béres Bence, aki 5000 méteres férfi váltóban már EB aranyat is nyert hazánknak a trentói universiadén.

Az adást itt ismét megnézhetik a képre kattintva. (A fiúk 29:20 perctől következnek)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X