moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. szeptember 27.

Önkéntesből versenyző

 

Marijn Wiersma: „Öt nem fogadott hívásom volt az edzőmtől”

Marjin Wiersma úgy tervezte, hogy önkéntesként tevékenykedik a Dodrechtben megrendezésre kerülő gyorskorcsolya világkupán, úgy alakult azonban, hogy a palánk belső oldalán lesz dolga… A 16 esztendős Marjin Wiersma a válogató verseny után, legnagyobb meglepetésére bekerült Hollandia világkupán induló válogatottjába.

Heerenveenből hazafelé tartva, Wiersma, aki Jorien ter Mors, Lara van Ruijven és Yara van Kerkhof mögött negyedik lett Thialfban, mély alvásából Édesanyja telefonhívására ébredt fel: „Ránéztem a telefonomra és azt láttam, hogy az edzőm ötször hívott, majd ezt írta: ’hívj fel!’”.

„Marjin, mész a Világkupára”, mondta Wilma Boomstra, amikor a fiatal versenyző visszahívta.
„…hogy mit csinálok? Most mi van akkor? Próbáltam felfogni, amit mondott, még félálomban. Amikor kiadták a sajtóhírt, egész éjjel a barátaim és a családom hívogatott, és gratulált, hogy bekerültem a csapatba. Ez persze tök jó!”

A válogatón elért dicséretreméltó negyedik hely semmiféle esélyekkel nem kecsegtette a helyi edzőközpont fiatal tehetségét a Világkupára kijutást illetően. „Derült égből villámcsapásként ért a hír. Ez még csak az első válogató versenyem volt, egyáltalán nem számítottam rá, hogy beválogatnak, hogy az Olimpiát megelőző évben olyan valakit választanak még be a csapatba, akinek semmi tapasztalata sincs.”

Mégis Wiersmára esett a választás, akinek vissza kellett mondania az október eleji dordrechti versenyen az önkéntességet. „ A palánkoknál lett volna feladatom, már el is küldtem a fényképemet az akkreditációhoz, amit egy nyaraláson készült fotóból nagyítottam ki”, mondja nevetve. „Bas van Weerden, aki az önkénteseket irányítja a Világkupa alatt, egyben az egyik edzőm is, már szólt is: „Most egy másik képre van szükségem, egy versenyzőire, csináltass egy rendeset.”

Mielőtt azonban a világ legjobb korisai Wiersma hazájában jégre lépnének, először Budapesten találkoznak az első Olimpiai válogató Világkupán. Egyszer már részt vett egy Európa-kupa döntőn a magyar fővárosban: „Az persze egy kisebb esemény volt, de emlékszem a jégre, és nagyon izgatott vagyok. Remélem, hogy sok tapasztalatot szerzek, amit kamatoztatni tudok majd versenyzésem közben. Mindent ki akarok adni magamból, jól szeretnék korcsolyázni, és természetesen élvezni az egészet.”

Forrás: http://www.schaatsen.nl/nieuws/2017/september/marijn-wiersma-ik-had-vijf-gemiste-oproepen-van-mijn-coach/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X