moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. január 23.

Ők indulnak egyéniben

Bánhidi Ákos a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott csapatvezetője megnevezte a pénteken kezdődő debreceni Európa-bajnokság egyéni indulóit.

Mindig az előző év adott világversenyének összetett rangsora jelöli ki, hogy egy-egy ország hány versenyzőt indíthat az egyéni távokon a világ- és Európa-bajnokságon.

Tavaly, a dordrechti kontinensviadalon minden idők legjobb szerepelését produkálta a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott – a mieink négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek Hollandiában.

Az akkori eredményeknek köszönhetően (Liu Shaolin Sándor az első, Liu Shaoang a második helyen végzett az összetett rangsorban) a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon a maximális létszámmal, vagyis három versenyzővel szállhatnak harcba a fiúk – indulóink: Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger Cole.

A tavalyi eredmények alapján a nők között két versenyzőt indíthatnánk, ám a magyar csapat élt a rendező ország számára biztosított lehetőséggel, így a hölgyek között is három magyarnak szurkolhatunk: Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és Lockett Deanna kapott bizalmat a szakmai stábtól.

Lockett Deanna szeptember óta versenyez magyar színekben – az ausztrál lány első Európa-bajnoksága lesz a debreceni.

HUNSKATE Média / Kovács Erika 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X