moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. január 18.

Ma/holnap OB, holnapután EB-re indulás

A nemzetközi versenynaptár végtelenül sűrű, ezért kihívás ideális időpontot találni a magyar bajnokságnak. Egy héttel a rövidpályás Európa-bajnokság előtt talán nem mondható optimálisnak, de mivel a legrangosabb és legnívósabb hazai versenyről van szó, megrendezése rendkívül fontos. A mai időeredmények alapján kijelenthető, hogy a hazai viadal nívója a közeli dátumok miatt nem sérült, s ha versenyzőink ezen a hétvégén nem is voltak csúcsformában, a jövő hétvégére igen jók az előjelek. Liu Shaolin Sándor 500m-en 42.22, férfi váltó 6.54.

A hétvégi bajnokság részletes eredményeit itt nyomon követhetik.

És most egy kis esélylatolgatás. A rövidpályás Európa-bajnokságon (2015.01.23-25. Dordrecht, Hollandia ) mind egyéniben, mind váltóban, úgy a férfiaknál, mint a nőknél eséllyel indulunk az éremszerzésre. Mindkét nemnél legerősebb ellenfeleink Oroszország, Hollandia, Anglia, Franciaország és Olaszország.

A férfiaknál két egyéni, a nőknél három egyéni induló szerepelhet, abban az esetben, ha semmi meghatározó változás nem történik. Ők a következők: Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Jászapáti Petra (a képen), Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor.

A hölgyek EB egyéni indulói vasárnap már nem versenyeznek, miután az EB szervezők “jóvoltából” a tervezett pihenő rendjét módosítanunk kellett.

Az EB-ről az összes információ itt megtalálható.

(Holub Katalin, Fotó:Thomas Sowa)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X