moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. január 4.

Liu Shaolin Sándort beválasztották 2017 legjobb három férfi sportolói közé a magyar sportújságírók

A férfiaknál Baji Balázs, Liu Shaolin Sándor és Szatmári András került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) szavazásán. A győztest jövő csütörtökön (11-én), a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év sportolója gálán hirdetik ki.

Szöllősi György, a szavazást 60. alkalommal kiíró MSÚSZ elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be az egyes kategóriák legjobb három jelöltjét, s elmondta, 436 voks alapján alakult ki a sorrend.

Szöllősi György elmondta, az elmúlt 60 év összes győztesének fotóját megjelenítő dicsőségfal is látható lesz a gálán, melynek harmadszor ad otthont a Nemzeti Színház.

A cselgáncs és a birkózó világszövetség elnöke mellett olyan korábbi nemzetközi sportnagyságok is jelen lesznek, mint a teniszsztár Szeles Mónika és az olimpiai bajnok tornász Szabó Katalin. Kiemelte, már a tavaly beérkezett 370 voks is rekord volt, így az idei 11 kategóriában érkezett 436 szavazat is értelemszerűen az, egyben pedig 60 százaléknál nagyobb részvételi arányt jelent.

“Nagy büszkeség, hogy általában a mi közvetítésünkben érik el (a sportolók) a fantasztikus sikereket, amelyekkel felkerülnek a listára” – hangsúlyozta Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója. – “A magyar sport megadja nekünk, hogy nagy sikerekről tudjunk beszámolni. Fontos, hogy kik végeznek az élen, de a legfontosabb, hogy bajnokainkat, hőseinket, sztárjainkat megünnepeljük.”

“Csak látszólag áll távol egymástól a színház és a sport, hiszen mi itt a színpadon hősöket teremtünk, történeteket mesélünk el, a sportolók pedig valós hősök, akikre fel lehet nézni, akikkel azonosulva élhetünk át csodákat.” – fogalmazott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója. Szabó László, a gála kreatív producere kiemelte, öt produkcióban 120 fellépőt láthatnak majd a nézők, egy 52 négyzetméteres ledfal előtt, 96 intelligens lámpa fényében.

“Egyedi, erre az alkalomra készülő produkciók ezek, amelyekben a különböző művészeti ágak együttes megjelenése is cél volt, és természetesen mindegyik műsorszámnak lesz valamilyen köze a sporthoz” – ismertette, hozzátéve, egy népszerű művész ezen a gálán tér majd vissza a színpadra.

A jövő csütörtökön 19.30 órakor kezdődő gála műsorvezetője Berkesi Judit lesz.

A hír eljutott a drezdai Európa-bajnokságra készülő Liu Shaolin Sándorhoz is, aki mivel ebben az időpontban már az említett Eb-n lesz, nem tud ott lenni a gálán.

“Hatalmas megtiszteltetés és óriási motiváció számomra a három közé kerülésem. Köszönöm, hogy a hétköznapokban mellettem állnak. Sajnálom, hogy nem lehetek ott ezen a napon. Régóta álmom, hogy meghívást kapjak és ott tudjak ülni Magyarország legjobb sportolói között.

Köszönöm” – mondta a világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X