moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. március 12.

Liu Shaolin Sándor világbajnok, Liu Shaoang ezüst- és bronzérmes

Szombaton az 1500m és 500m távokon avattak világbajnokot a szöuli rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon. 1500m-en Liu Shaoang ezüst, 500m-en Liu Shaolin Sándor arany-, öccse bronzérmet szerzett.

1500m-en a nőknél Bácskai Sára Luca az elődöntő futamában elesett, így nem került be a fináléba, a 17. helyen végzett. Jászapáti Petra negyedik lett a ranglista futamban, ez számára az összesítésben a 22. helyet jelentette.

A férfiaknál Liu Shaolin Sándor a második helyen, a másik futamban Liu Shaoang bírói döntéssel jutott be a fináléba. A fináléban Liu Shaoang megszerezte első felnőtt világbajnoki érmét. A kínai Han Tianyu mögött a második helyen ért be a célba. Az idősebbik Liu a táv ötödik helyén ért a célba. Knoch Viktor a 20. lett.
2016_03_12_Wch_Seoul_Liu_Shaoang_ezust_1500m
500m-en Bácskai Sára Luca számára a negyeddöntő jelentette a végállomást, a 15. helyen végzett. Jászapáti Petra megnyerte a ranglista futamot és a 18. helyen zárt ezen a távon.

2016_03_12_Wch_Seoul_zaszlokA férfiak mezőnyében a két Liu fantasztikusan versenyzett. Egy koreai és kínai versenyző társaságában jutottak be a fináléba. A két ázsiai vezette fel a mezőnyt, de a két magyar nagyon taktikusan követte az élen állókat. Két körrel a vége előtt Liu Shaolin Sándor kihasználta a két ázsiai egymás elleni harcát, és az élre vágott. Öccse is megelőzte a koreai riválisát, s a két magyar az első és harmadik helyen ért a célba.
2016_03_12_Wch_Seoul_magyar_dobogo
2016_03_12_Wch_Seoul_Darazs_Liu_orom
Darázs István és a boldog világbajnok Liu Shaolin Sándor

A palánkon kívül az edzői stáb boldogan ölelkezett, hiszen Liu Shaolin Sándor megszerezte a sportág történetének első magyar felnőtt világbajnoki aranyérmét.
Knoch Viktor a ranglista futamban elesett így csak 48. lett.
Két szám után az egyéni összetett élén is a két magyar versenyző áll.
2016_03_12_Wch_Seoul_magyar_backstage
A nap zárásaként a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar váltó az elődöntőben a kanadaiak mögött a második helyen jutott a vasárnapi fináléba, ahol a kínai és a koreai váltó lesz a további ellenfelek.  Vasárnap a váltók döntőjén kivül az 1000m-es távon és az összetettben avatnak világbajnokot.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X