moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. március 8.

Liu Shaolin 4. lett 1500-on a Junior VB-n

2014_03_08_Erzurumarena
Az első nap legjobb magyar eredményét a Szocsit is megjárt versenyzőnk érte el.

1500m-en Liu Shaolin Sándor az előfutamot és a negyeddöntő futamot is megnyerve került az elődöntőbe, ahonnan a bírók juttatták a fináléba. Az olimpikon magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó a döntőben is megállta a helyét és két koreai és egy kínai versenyző mögött a negyedik helyen ért a célba. A másik két magyar induló Liu Shaosang és Burján Csaba nem jutott be a legjobb tízbe.

A lányok hasonló távján a selejtezőkből ketten, Kónya Zsófia és Jászapáti Petra továbblépett, míg Bácskai Sára Luca búcsúra kényszerült. Az olimpiát is megjárt Kónya a negyeddöntőből is tovább lépett a legjobb 18 közé, de innen már nem sikerült kiharcolnia a döntőben való részvételt. Végeredményben a 10. helyet szerezte meg.

A 3000m váltók versenyén a fiúk két futamot is sikerrel teljesítettek. A Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Varnyú Alex, Liu Shaoang összeállítású gárda mindkét futamát megnyerve került az elődöntőbe. Szombat délután az amerikai, a dél-koreai és a kanadai váltóval küzdenek majd a döntőbe jutásért.

A lányok Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Kis Virág, Jászapáti Petra összetételű váltója futamában nem tudott továbbjutó helyen végezni és kiesett a további küzdelmekből.

Szombaton az 500m-es táv lesz programon, és a váltók is rajthoz állnak majd az elődöntőben.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X