moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. február 14.

Liu Shaoang bronzérmes a Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon

Három magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó is bejutott a lillehammeri II. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok 1000m-es fináléjába.
Közülük Liu Shaoang harmadik, Jászapáti Petra negyedik és Sziklási András ötödik helyet ért el.

A nap folyamán a lányok kezdték meg az 1000m nyolcaddöntőkkel a küzdelmeket. Jászapáti Petra a második helyen jutott tovább az elődöntőbe.
A fiúk nyolcaddöntőjében Liu Shaoang futamát megnyerte, Sziklási András pedig a második helyen jutott tovább.

A lányok elődöntőjének második futamában 5 európai sportoló jutott be. Jászapáti vezette fel a mezőnyt, majd a hajrában csak a német Anna Seidel előzte meg, így a magyar lány bejutott a fináléba.

A fiúk első elődöntőjében Liu Shaoangnak három ázsiai riválissal kellett felvennie a versenyt. Egyedül a koreai Hwang tudta csak megelőzni, így bekerült a fináléba.
Sziklási András a második helyen haladt, amikor francia riválisa akadályozta. Kizökkent a ritmusból, de végig korcsolyázta a távot. A futam végén a franciát kizárták, a magyar fiú pedig bejutott a fináléba.

A lányok döntőjében végig szoros volt a verseny, de a két koreai és a német lány megelőzte magyar ellenfelét, így Jászapáti Petra a negyedik helyen fejezte be az 1000m távot.

A fiúk döntőjében egy kínai, egy koreai és egy japán ellenféllel vette fel a harcot a két magyar rövidpályás.
Sziráki András számára még túl erős volt ez a mezőny, ő végig az ötödik helyenn haladva fejezte be a versenyt. A többi négy fiú váltva haladt az élen. Liu Shaoang a végén biztosan szerezte meg a bronzérmet, s ezzel a magyar küldöttség első érmét az ifjúsági olimpián.

Folytatás július 16-án az 500m-es távon

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X