moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. március 9.

Junior VB: Egy ezüst és két bronzérem a záró napon

2014_03_09_ERzurum_Shaolin_Sanyi
Tegnapi aranyérme után Liu Shaolin Sándor ma ezüstöt szerzett a váltóval, míg bronzérmet 1000 méteren.

1:27.423-as idővel két dél-koreai versenyző mögött ért célba, alig egy tizeddel lemaradva a győztestől. A szoros befutóra jellemző, hogy a negyedik helyezett kanadai Girard mindössze két századdal marad le a magyar olimpikontól.

Liu Shaolin ezzel megismételte egy évvel ezelőtti eredményét 1000-en, tavaly szintén harmadik helyen végzett a junior világbajnokságon.

A 6 legjobb versenyzőt felvonultató Szuper döntőben, melyet pár perccel az ezer méteres döntő után rendeztek, Liu Shaolin Sándor szintén harmadik lett.

A 18 éves versenyző kifejezetten sikeres világbajnokságon van túl, hiszen egyéniben egy arany, és két bronzérmet szerzett, míg 1500-on negyedik lett.

A férfi váltó egy rendkívül izgalmas döntő után második helyen végzett. A döntőben Kína, Japán és Dél-Korea csapatával találkoztak a mieink. A junior VB utolsó versenyszámában a pozíciók folyamatosan változtak, hol első, hol negyedik helyen voltak a magyarok. A célba végül a második helyen futott be a Burján Csaba, Liu Shaoang, Liu Shaoiln Sándor, Varnyú Alex négyes.

A magyar junior válogatott a nagyon sikeres junior világbajnokságról egy arany, egy ezüst és egy bronzéremmel tér haza.

/fotó: Kovács Anikó – MOB/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X