moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. február 20.

Január hónap utánpótlásedzője Lakatos Tamás

A magyar junior rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzőjének kitüntetését ünnepélyes keretek között, a Magyar Sport Házában adták át az alapítók: a Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungária képviselői.
Még nagyobb büszkeségre adhat okot, hogy most először vehette át a díjat a téli sportok képviselője.
 
 
Tamás több mint harminc évvel ezelőtt kezdett Pécsett rövidpályás gyorskorcsolyázni, válogatott sportolóként vált belőle testnevelőtanár. A helyi egyesület edzője 2008-ban lett, egy évvel később pedig már a juniorválogatottal dolgozott: először trénerként és technikusként tevékenykedett a fiatalok mellett, 2022 szeptemberében pedig vezetőedző lett.  A segítségével készülő junior nemzeti csapat számos remek eredményt ért el az elmúlt években: a Talabos Attila-fémjelezte generáció például a 2019-es szarajevói téli EYOF-on három aranyérmet ünnepelhetett, míg a tavalyi multisporteseményen három ezüstérem volt a short trackesek jutalma. A junior-világbajnokságokon is több magyar érem született az elmúlt időszakban: 2018-ban Jászapáti Petra 500 méteren lett második, majd 2022-ben ugyanezen a távon Nógrádi Bence (2.) és Jászapáti Péter (3.) is felállhatott a dobogóra, míg a fiúváltó ezüst-, a leány bronzérmet szerzett.
 
 
„Tamás úgy szól a gyerekekhez, hogy azt öröm hallgatni. Igazi csapatember, aki példás alázattal végzi a munkáját” mondta Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott olimpiai keretének szakmai vezetője az átadón.
 
A díjazott elérzékenyülve fogadta a méltató szavakat.
„Bár a kitüntető cím most az enyém lett, az összes siker teammunka eredménye, vagyis azokban valamennyi kollégám éppen úgy részes, mint én. Ígérem, a jövőben is mindent megteszünk azért, hogy a rövid pályás gyorskorcsolyázás hazai sikersztorija folytatódjék.”
 
Szívből gratulálunk, Tamás! 
 
 
 
Forrás: Utannpotlassport.hu
Kép: Mura László
 
HUNSKATE Media
SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X