moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. szeptember 29.

Hogy sikerült az első nap? – 1. nap a Mixed Zónában

Edvin Brankovic BIH
“Ez egy nagyon jó szezon kezdet volt. Nagyon fontos versenyen veszünk most részt és azt kell mondanom, hogy az első nap megfeleltem az elvárásaimnak. A következő versenyemre összpontosítok és az elkövetkezendő Világkupára. Nagyon boldog vagyok az eredménnyel, úgy érzem, folyamatosan fejlődök. Nagyon sokat készültem erre a versenyre, nem csak fizikálisan, de mentálisan is. Olimpiai szezonban vagyunk, és felkészültnek kell lennem, de meg vagyok elégedve a jelenlegi edzettségi szintemmel. Edzettem már korábban Budapesten és nagyon hálás vagyok Magyarországnak. A szervezés nagyon jó, szóval csak gratulálni tudok a szervező bizottságnak. Nagyon tetszik a versenyhelyszín, a város és minden más is.”

Tommaso Dotti, Olaszország
“Jól kezdődött számomra a hétvége. Fő célomnak tartom, hogy kvalifikáljam magam a szombati elődöntőbe, ami elsősegíti hogy kijussak az Olimpiára. A jég állapota és a atmoszféra is jó, de ahogy előrehaladunk a versennyel, biztos vagyok benne, hogy egyre többen lesznek és egy jó bulinak ígérkezik.”

Dimitar Georgiev, Bulgária
“Jól ment a futam, elégedett vagyok az eredményemmel, kijött az amiért dolgoztam egész nyáron. A verseny közben viszont nem igazán éreztem az egyensúlyt ami talán a jég miatt volt. Most már az 500 méterre koncentrálok, meglátjuk mi történik azon a távon.”

Ryan McAnuff, Írország
“Jól éreztem magam a start után, sokat dolgoztam az állóképességemen ezen a nyáron, mert az 1500 nem tartozott az erősségeim közé. Megpróbáltam egy kicsit gyorsabban kezdeni, mert 2 srác is a világ  5 legjobbja közé tartozott a futamomban és próbáltam a 3. helyet elérni, hogy idővel továbbjuthassak, viszont valaki meglökött így ez nem sikerült. Annak viszont örülök, hogy az állóképességi edzések kifizetődni látszanak. Izgatottan várom az 500 métert, ami a legerősebb számom.”

Urlep Bor Luka, Szlovénia
“Ez még csak a szezon kezdete, így még nem érzem magam a legjobb formában, de örülök hogy résztvehetek életem első Világkupáján. Célom, hogy megjavítsam az egyéni csúcsomat 500 méteren amire reális esélyt is látok a futamomban lévő nevek alapján. Úgy érzem Budapesten hazai pályán versenyzhetek, mert az edzőm magyar.”

Michaela Sejpalova, Csehország
“A futamban  a 3. vagy 4. helyet tűztem ki célul és mivel harmadik helyen sikerült beérkeznem ezért nagyon elégedett vagyok, ezzel esélyt adva magamnak a továbbjutásra.”

Deanna Lockett, Ausztrália
“Az első versenyem volt a szezonban így kijött rajtam a versenyláz, de mostmár minden sokkal jobb, innen tovább lehet lépni. Sokat dolgoztam azon hogy fejlődjek az 500 méteren, de egyelőre csak futamról futamra koncentrálok.”

Nicolas Andermann, Ausztria
“Elégedett voltam a futammal de kicsit csalódott is mert az ír fiú elöttem esett, így sok időt vesztettem a csoporthoz képest. Megtanultam azt hogy nem kell ennyire tisztelnem az ellenfeleimet. Most készenállok az 500 méterre.”

Oliwia Gawlica Lengyelország
Fáradt vagyok, a verseny nem volt se rossz, se nagyon jó de elégedett vagyok. Most már pihenhetek, mert ez volt az egyetlen szám amiben indultam ezen a Világkupán.

Jung Hyun, Ausztrália
“A verseny nem úgy alakult, ahogy terveztem mivel én 500 méteres versenyző vagyok és nem 1500-as. Ezért most az 500 méteres versenyekre készülök.
Magyarország szép, egy héttel a verseny előtt már megérkeztem a gyakorló hétre. A magyar konyha kiváló, az épületek gyönyörűek. Az 500 méteres versenyeken röviden azt várom, hogy gyors legyek és megnyerjem a futamokat. Elmondhatom, hogy megérte eljönnöm Magyarországra.”

Hanne Desmet, Belgium
“A verseny nem alakult túl jól, a rajtnál beragadtam. Nem hiszem, hogy az első hely elérhető számomra, a célom hogy sikerüljön kvalifikálni a fő programra. A kérdésedre válaszolva, szeretek itt lenni Magyarországon, jó a légkör és jól érzem magam itt.”

Michaela Kuncirova, Csehország
“A verseny nehéz volt, sokan jobbak és felkészültebbek voltak nálam, így nem úgy alakult, ahogy azt szerettem volna. Arra számítottam, hogy történni fog valami, és szerencsés leszek, de sajnos nem tudtam kihasználni azt, ami történt. Mindazonáltal, nagyon jó itt lenni Magyarországon, sokszor voltam itt felkészülési táborokban, szóval nagyon örülök, hogy itt lehetek.”

Bianca Walter, Németország
“Enyém volt a második rossz rajt 500 méteren, így azelőtt kiestem, mielőtt a verseny elkezdődött volna, ami nagyon rossz érzés. De nagyon boldog vagyok az 1500 méteres eredményemmel, szombaton lesz az elődöntő, addig csak el akarom felejteni a mait, és az 1000 méterre, illetve a váltóra koncentrálni. Az előbbit nagyon várom, az a kedvenc távom.”

Kathryn Thomson, Egyesült Királyság
“Elég érdekes volt a futam, mert nem jöttem el a legjobban starttól, így pár ember elém került, egy meglepő előzéssel az első kanyarban, már csak egy előzésre voltam a győzelemtől, de így is továbbjutottam, és ennek örülök.”

Anja Chong, Malájzia
“A verseny jó volt, de mivel ez még csak a világkupa sorozat első versenye, így még egy kicsit izgultam, de az első verseny után, ami már megvolt, ez már sokkal könnyebb lesz. Nem volt tökéletes, de nem hiszem, hogy bármelyik menet is tökéletes lehet. Azzal mentem fel a jégre, hogy a legjobbamat akarom nyújtani. Az előző évtől kezdve a startjaimra koncentráltam, mert az nem ment tavaly. Javultam ezen a téren, már csak az idegességet kell leküzdeni.”

Valentina Ascic, Horvátország
“Egy kicsit fáradt vagyok, de elégedett vagyok az eredménnyel. Ez a legjobb időm, szóval boldog vagyok, de ez nem egy jó idő. Negyedik lettem, de lesz ez még jobb is. A jég az jó volt. Összességében nem vagyok elégedett a szereplésemmel, mert többet kell edzenem és akkor majd jobb eredményeim lesznek.  Most boldog vagyok, mert nem edzettem sokat jégen eddig és ez még csak a szezon eleje.”

Ezzi Ranya , Svédország
“A verseny közepén elestem. Valaki belém ütközött a kanyarban és sajnos elestem. Próbálok a következő versenyemre koncentrálni. Az 1500 méter az én számom, de az 500 métert is jó volt kipróbálni. Svédországból 2 lány és 2 fiú érkezett. Ez nem olyan sok, mint korábban, de nem túl népszerű ez a sport nálunk.”

Katerina Novotna , Csehország
“A verseny jó buli volt. Fontos élvezni a versenyzést. Megpróbáltam a legjobbat kihozni magamból, sajnos nem sikerült de azért jól érzem magam. A jég az elég jó volt ahhoz képest, hogy korábban már 8 verseny volt rajta és repedezett is volt. Nem vagyok a legjobb formámban most, talán majd máskor.”

Deniz Mukerrem, Törökország
“Ez egy igazán jó verseny volt, boldog vagyok. Én vagyok  a negyedik  török akinek ez sikerült. Ez a második alkalom, hogy Magyarországon vagyok imádom az országot és az embereket is.”

Alexadra Daneel ,Belgium
“A verseny elment. Harmadik lettem, de az idő nem az igazi. Az 1000 méteres versenyem még hátra van. Ezzel kapcsolatban nem igazán vannak elvárásaim mert ez lesz az első alkalom, hogy ezen a távon versenyzek, de nagyon izgatott vagyok ezzel.”

Liu Shaolin Sándor 500m 10
“A versenynek még nincs vége de eddig egészen jól ment. Ott vagyok az elődöntőben. Eddig nagyon jól ment, jó erőben vagyok szerintem. Minden lökésem dinamikus tudott lenni. Egy kicsit beragadtam a rajtnál, de a verseny többi része jól ment. Remélem hogy egyre jobb formában leszek, azért most nagy a terhelés, remélem a hétvégére kijön a csúcsforma.”

Ariff Rasidan, Malájzia
“Ez a második Világkupa amin részt veszek és ez egy nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség egy mediterrán országból érkező versenyzőnek. Először műkorcsolyázó voltam, a gyorskorcsolyát Shaolin Sanyi és az edzője hozta el az országba, ők tanítottak minket. A verseny nagyon fárasztó volt mert azért olimpikonok is vannak, de egy nagyon jó tapasztalat. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel és boldog vagyok, hogy itt lehetek. A jég nagyon jó és versenyhelyszín is gyönyörű.”

Heinrich Liu, Ausztria
“A verseny lassabb volt mint az egyéni legjobbam, szóval nem vagyok elégedett. Egyértelműen dolgoznom kell az 500 méteremen. Ez még csak a szezon eleje de ez nem volt túl jó kezdet, túl lassú voltam, de legalább a jég jó.”

Watanabe Keita, Japán
“Ez egy nehéz verseny volt. 1500 méteren még jó volt a jég, de most egyáltalán nem volt megfelelő. A szezonra vonatkozó legnagyobb tervem az, hogy érmet nyerjek az olimpián.”

Burján Csaba, Magyarország 500m
“Most már jobban ment az 500, de azért látszik. hogy elég rossz a jég minősége. Ez az időkből is látszik. Nagyon lassúak ezek az 500 méterek. Nem igazán volt komoly ellenfelem ebben a futamban, nem tudom, hogy állok, nem igazán tudom hova tenni magam, majd a következő futamban kiderül, hogy hogyan is megy ez.”

Danijela Ivandic, Horvátország
“A verseny kicsit rosszabb volt mint amire számítottam. Viszont ez még a szezon eleje és sok kemény edzőtáborunk volt a nyáron. A fejlődésem lassú, de látszik, viszont még mindig nem egyszerű tartani a lépést a csoporttal.”

Cheyenne Goh, Szingapúr
“A verseny úgy alakult ahogyan számítottam rá. Nagyon nehéz volt, a többiek sokkal gyorsabbak voltak mint én. Kanadában élek már 13 éve a családommal, de az előző hónapban Szingapúrban edzettem. Várom már az 500 métert, szeretném kiélvezni, hogy itt lehetek.”

Hyo Jun Lim, Dél-Korea
“Nagyon izgatott vagyok és élvezni akarom a versenyzést itt Budapesten. Bokámat már háromszor törtem el, szóval sokat harcoltam hogy visszatérjek és versenyezhessek.”

John-Henry Krueger, Amerikai Egyesült Államok
“Úgy érzem egy jó 1500 méteres középfutamon vagyok túl, amivel sikerült bejutnom az elődöntőbe. Ez egyben azt is jelenti, hogy jelen pillanatban jó esélyem van az Olimpiai kvalifikációra. Egy kicsit agresszívabbnak és erősebbnek kell lennem, de ez egy jó kezdete a szezonnak. Várom az 500 métert, mert most a sprinttávok jobban mennek, de ez minden évben változik.”

Biggs Zachary, Új-Zéland
“A futam viszonylag nehéz volt, sok volt a gyors vetélytárs. Összességében elégedett vagyok, mert elértem azt amiért jöttem. Angliában élek 4 hónapja és az angol válogatottal edzem. Szerintem nagyon jól beilleszkedtem. Remélhetőleg 500 méteren is továbbjutok, de ez nem less egyszerű.”

Vladislav Bykanov, Izrael
“A futam jó volt, kicsit ideges voltam, de végül minden jól alakult. Nem vagyok 100%-an elégedett, de ez csak a szezon kezdete, így van még lehetőség a fejlődésre. A jég nem tól gyors, tapadása viszont jó és kényelmesen lehet rajta korcsolyázni. Következik az 500 méter, továbbra is a versenyre koncentrálok.”

Roberts Zvejnieks, Lettország
“Ez még csak az első futam volt, a neheze még hátravan. Persze, boldog vagyok, hiszen a menet könnyű volt. Azt hiszem, még tudok javulni, csak bele kell rázódnom a versenybe, hozzá kell szoknom a jéghez, és a logjobbamat tudom nyújtani. Remélem, eljutok a negyeddöntőbe, tehát a következő kör fontos lesz számomra, ahol mindent ki kell adnom magamból. Hogy van-e esélyem? Persze, mindenkinek van.”

Imre Emil, Románia
“Élvezzük a versenyt nagyon, de fáradunk. Kicsit meg kell halni ahhoz, hogy a ember továbbjusson egyszer is. A pálya és a jég jó, bár egy kicsit meleg van. Otthon Csíkszeredán sokszor mínusz fokban edzünk, itt meg nem tudom, tizenöt-tizenhat? Nekem melegem van, izzadok is piszkosul. Reméltük, hogy pályával minden rendben lesz. Megkaptuk. Van tiszta öltözőnk, van kaja, víz., úgyhogy minden megvan.”

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X