moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. szeptember 13.

Digi Sport Nap és Hónap Hőse díjátadó gála

A Marcibányi téri Művelődési Házban rendezték a Digi Sport Nap és Hónap Hőseinek Díjátadó Gáláját. A díjazottak között volt két rövidpályás gyorskorcsolyázó Jászapáti Petra és Sziklási András. Petrát elkisérte az utánpótlás szakági edző Szabó Krisztián.
digi2A Digi Sport minisorozata olyan fiatal tehetségek bemutatását tűzte ki célul, akik teljesítményükkel kiemelkednek a kortársaik közül. A Digi Sport kifejezetten azokat a fiatalokat kutatja fel, akik sport teljesítményeikkel, eredményeikkel kiemelkednek a társaik közül. A minisorozat különálló, négy-öt perces epizódjaiban ezekről a fiatalokról láthatnak portrékat a nézők. A műsornak két fő célja van. Az egyik, mivel a Digi Sport nagyon fontos feladatának tekinti az utánpótlás-nevelés eszményét, így mindenképpen nyilvánosságot kíván adni ezeknek a fiataloknak, hogy így mutathassák meg magukat, mi pedig megismerhessük a jövő sikeres sportolóit, olimpikonjait.

Másrészt, hogy ezen fiatalok bemutatásával minél több fiatalt ösztönözzünk arra, hogy sportolni kezdjen, megtalálja a hozzá legjobban passzoló sportágat és elkezdjen mozogni, sikereket érjen el és így éljen teljesebb, boldogabb, sikeresebb életet. A Digi Sport fontosnak tartja, hogy ezeket a példaképeket lássák a fiatalok, ne az értéket nem képviselő valós teljesítmény nélküli celebeket tekintsék követendő iránynak az életben.

A portrékban bemutatjuk a főszereplőt, meghallgatjuk a gondolatait, megismerjük a sportágát, megmutatjuk az eredményeit, meglátjuk a környezetét, megnézzük hogyan edz, megismerjük és meghallgatjuk az edzőjét és akár megismerjük a szüleit is, akik elmesélik a sportolás előnyeit, nehézségeit illetve, hogy mennyit pluszt kaptak ők és gyermekük ettől a tevékenységtől. Törekszünk arra, hogy nemek aránya nagyjából kiegyenlített legyen, tehát nem csak fiúkat, hanem lányokat is szeretnénk nagy számban bemutatni. A műsorban szereplők leginkább a 12-18 éves korosztályból kerülnek ki, azok a fiatalok, akik már hozzák az eredményeket, sikeresek és teljesítményükkel kiemelkednek a csapattársaik közül.

A fiatalok felkutatásában a szövetségek szempontjait szeretnénk figyelembe venni, hiszen ők ismerik legjobban a tehetséges utánpótlás szereplőket. Nagyon fontosnak tartjuk viszont azt, hogy a bemutatásra kerülő sportolók nem csak sorteljesítményükkel hanem tanulmányi eredményükkel és emberi tulajdonságaikban is kiemelkedjenek társaik közül.

Továbbá szeretnénk kiemelni és bemutatni azokat a műhelyeket, ahol minőségi utánpótlás nevelés folyik, ahol képesek több kiemelkedő fiatal sportolót kinevelni.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X