moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. február 22.

Aranybetűs nap

Három éve, 2018. február 22-én az első téli olimpiai bajnoki cím megszületésével új fejezet íródott a magyar sport történelemkönyvébe.

Aki ott volt, sohasem feledi!

És azok sem, akik a televízió képernyője előtt követték a versenyt: 2018. február 22-én a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor összetételű rövidpályás gyorskorcsolyaváltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét Pjongcsangban.

A korcsolyasport, de az egész magyar sport történelmében aranybetűs dátumként szerepel ez a nap – a különleges teljesítmény előtti meghajlás és a hagyományteremtés céljával keltette életre a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a Magyar Korcsolyázás Napját, melyet azóta is minden évben az olimpiai aranyérem megszerzésének napján, február 22-én ünnepel a korcsolyacsalád.

A kezdeményezés célja az ünneplés mellett a korcsolya sportágak minél többekkel történő megismertetése és megszerettetése, amelyhez a budapesti helyszínek mellett minden évben számos fővároson kívüli helyszín is csatlakozik.

2019-ben és 2020-ban az országos eseménysorozat központjaként a Városligeti Műjégpálya nyújtott otthont az ünneplésnek, idén azonban a koronavírus átírta a megszokott forgatókönyvet.

A hagyomány azért így sem szakad meg, ebben az évben az online térben ünnepeljük meg méltó módon a jeles napot.

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Derencsényi István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X