moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. szeptember 30.

A váltók elődöntői

 

A női 3000m váltók második elődöntőjében Korea hamar az élre állt, de az őt követő három váltó az orosz, a francia és a magyar felváltva haladt a második pozícióban. A végén a Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra összetételű magyar gárda negyedik lett, így vasárnap a B döntőben küzdhet az 5-8. helyért.

A férfiak 5000m elődöntőjében a második futamban öt csapat a magyar, kazah, kanadai, japán és holland csatározott a továbbjutó két helyért. Izgalmasan alakult a futam, állandóan változott a csapatok pozíciója. Már csak néhány kör volt hátra, amikor a magyar váltó a második, továbbjutó helyen haladt, s a leváltott kanadai kézzel odébb taszította Liu Shaoangot, aki elesett. A célba a magyarok az ötödik helyen értek be. A bírók hosszasan tanulmányozták a videó felvételt, majd váratlan döntést hoztak. A hollandokat érvénytelen váltás miatt kizárták, az élen nem történt változás.  Kanada, Japán jutott az A döntőbe, a kazakok és a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba alkotta magyar csapat pedig vasárnap – a lányokhoz hasonlóan –  a B döntőben folytathatja.

Liu Shaoang Ado
Elég fura volt ez a futam önmagában is. Lényegében annyi történt, hogy minket nem juttattak tovább az A döntőbe, a B döntőbe igen. Ezzel semmi baj, benne vagyunk a legjobb nyolc között, a kvalifikációnk megvan, de hogy egy ilyen bírói hibát vétsenek, annak szerintem lesz következménye. 1500 méteren is megvan kvóta, nem tudok mit mondani, csak azt, hogy számunkra most az a legfontosabb, hogy benne legyünk a legjobb 32-ben. Örülök, hogy a családom itt van, és az egész csarnok csak nekünk szurkol, nagyon jól esik, köszönöm nekik.

Liu Shaolin Sándor
Az 500 méter remekül sikerült, nem számítottam rá, hogy ilyen jól fog menni, az volt a célom hogy a top nyolcba kerüljek minden távon, ez már csak egy plusz volt. Az volt a taktika hogy megpróbálom az első helyet elcsípni, és folyamatosan gyorsítani hogy támadni se tudjanak majd, ez szerencsére sikerült is. Amikor két kör volt hátra akkor felnéztem és láttam, hogy mindjárt vége, onnan már csak nyomtam, ahogy tudtam. Eszméletlen érzés volt célba érni és hallani a közönséget. Nem tudom mi történt a váltónál, furcsa szituáció volt, a váltás után a kanadai rögtön befelé jött, de ennek ellenére a második helyről nem juttattak minket tovább. Sajnos az ilyesmi benne van, holnap a B döntőben próbáljuk a legjobbunkat nyújtani.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X