moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. november 20.

A Liu testvérek kettős győzelme „felrobbantotta” a Főnix Arénát!

Ma a legrövidebb egyéni távon, valamint 1500-on voltunk érdekeltek több sportolónk révén, de a férfi 5000-es váltónk is a Főnix Aréna jegére lépett az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Olimpiai Kvalifikációs Világkupa-sorozat magyarországi állomásán. A helyszínre kilátogató nézők a Liu testvérek 500 méteren aratott szenzációs kettős győzelmének tapsolhattak Debrecenben.

A szombati versenynap délelőttje az 500 és az 1500 méter helyosztóival kezdődött, és utóbbi távon Sziliczei-Német Rebeka (FTC) összesítésben végül a 27. helyen, Bácskai Sára Luca (MTK) pedig 37-ként zárt. Jászapáti Petra (SZKE) 500-on remek tempót diktálva, 43.741-es idővel megnyerte helyosztó futamát, amivel 21. lett. Petra kora délután, az 1500-as elődöntőkben nagy reményekkel szállt harcba a finálét érő pozíciókért, de mint utóbb kiderült, kisebb sérüléssel bajlódva sajnos csak a B-döntőbe tudta beverekedni magát. Ott pedig hiába robbantott és szökött el majdnem háromnegyed körös előnnyel a mezőnytől, az utolsó másodpercekre teljesen elfogyott az ereje, így végül csak hatodikként ért célba, és ezzel 1500-on a 13. helyen zárt.

A férfiak 1500-as negyeddöntőin Liu Shaolin Sándornak (FTC), valamint öccsének, Liu Shaoangnak (FTC) és Krueger John-Henry-nek (FTC) szoríthatott a Főnix Arénába szép számmal kilátogató közönség. Sajnos hiába a szurkolók hangorkánja és szenzációs támogatása, a kisebbik Liu testvért futamában kizárták, John-Henry pedig csak a B-döntőbe jutott be, ott viszont remekül taktikázva első lett, így végül kilencedikként búcsúzott a távtól. Az 1500 fináléjában viszont a 26. születésnapját éppen ma ünneplő Liu Shaolin Sándorért szurkolhattunk, ám a roppant erős mezőnyben sajnos csak az 5. helyen, ráadásul a célegyenesben egy aprócska ütközés miatt elcsúszva ért be.

A legrövidebb egyéni távok negyeddöntőiben a hölgyeknél Kónya Zsófia (SZKE) a harmadik futamban csupán a 4. lett, és ezzel összesítésben a 14. helyen zárt. Ugyancsak ezen a távon a férfiaknál Krueger John-Henry, és a Liu testvérek szenzációsan versenyeztek, utóbbi két sportolónk olyannyira, hogy egészen a fináléig jutottak, míg John-Henry a B-döntőben bizonyíthatott, és ott futamnegyedik lett, amely összesítésben a 9. pozíciót jelentette a számára. Viszont az arénát valósággal „felrobbantotta” Sándor és Shaoang zseniális versenyzése a döntőben; a Liu tandem szinte kéz a kézben aratott kettős győzelmet a kínai riválisok, valamint a dél-koreai induló előtt.

A nap végén a Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és Tiborcz Dániel (MTK) összetételű 5000-es férfi váltónk az első elődöntőben szerepelt és a hollandokkal való ütközés miatt csak futamnegyedik lett, ám hosszas videózás után a döntőbíró a győztes holland váltót kizárta, így a vasárnapi fináléba juttatta a mieinket.

A holnapi záró nap is sok-sok izgalmat tartogat a magyar válogatottért szurkolók számára. A szervezők a mainál is több nézőt, teltházat várnak a Főnix Arénába. (A helyszínen még kaphatók jegyek.) Kónya Zsófi és Jászapáti Petra az 1000 méteres negyeddöntőkben bizonyíthat. Ugyanezen a távon a fiúknál Krueger John-Henry a helyosztókon mutathatja meg magát, viszont a Liu fivérek előzetes formájuk alapján a fináléba jutásra is esélyesek. A 2000-es mixváltónk pedig szintén döntő- és éremesélyesként léphet jégre. A világkupa-sorozat harmadik állomása a férfi 5000-es váltó fináléjával zárul, és ott az olimpiai címvédő csapatunkért szoríthatunk.

Akiknek viszont nincsen lehetőségük a helyszínre kilátogatni, azok a negyedik nap délelőttjének eseményeit online streamen, a délutáni döntőket pedig az M4 Sport online felületén, illetve az M4 Sport+ tévés közvetítésén keresztül követhetik.

A részletes eredmények az alábbi linken elérhetők: https://shorttrack.sportresult.com/?evt=11213100000091.

HUNSKATE media

Fotó: Derencsényi István

SEAT MET NEKA
X