moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. augusztus 19.

A harmadikat is kipipálták!


A harmadik olaszországi edzőtábort is teljesítette a magyar short track válogatott, a mieink szeptember végéig a Gyakorló Jégcsarnokban készülnek – az olimpiára.

Három edzőtábor Olaszországban – ez volt a nyári terv, s mostanra a harmadikon is túl vannak rövidpályás gyorskorcsolyázóink.
A csapat mostantól szeptember végéig a Gyakorló Jégcsarnokban készül a kiemelt szezonra, melynek legfontosabb versenye a februári pekingi olimpia lesz.

„Ez volt a leghosszabb edzőtáborunk a nyáron, három hetet töltöttünk magaslaton, Bormióban, s itt már sokkal erősebben jelen voltak a jeges és korcsolyázó feladatok, mint a korábbiakban – mondta el Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere. – A versenyzők többségével ezúttal is ott volt a kerékpár, de az ilyen jellegű edzésekből már jóval kevesebb volt, ha úgy tetszik, akkor azt is mondhatjuk, hogy a hagyományos alapozó edzések már kisebb hangsúlyt kaptak.”

A csapat már visszajáró vendég Bormióban, ezúttal viszont társakat is kaptak a felkészüléshez, hiszen többször az orosz válogatottak edzettek a mieink, ez pedig magával hozta azt, hogy még inkább modellezni tudták a versenyhelyzeteket.

„Nagyon erős interval és távspecifikus edzések vártak a versenyzőinkre – folytatta Bánhidi Ákos, elmagyarázva nekünk, hogy az interval gyakorlások során a terheléses és a pihenőidőszakok váltják egymást úgy, hogy utóbbi mindig rövidebb, mint az előbbi. – Az, hogy az oroszok is Bormióban edzőtáboroztak, segítette a felkészülésünket, hiszen olyan éles helyzeteket modellezhettünk a jégen, amelyek tényleg csak a versenyekre jellemzőek.”

A háromhetes edzőtábor során ugyan akadt a csapaton belül néhány meghűléses betegség, ám ezt rögtön és kiválóan kezelte a stáb – szerencsére a koronavírus nem „látogatta meg” a mieinket Bormióban, és sérüléssel sem küzdött senki.

„Nagyon jó munkát végeztünk, megcsináltunk mindent, amit elterveztünk, ennek során bizony újfent sokszor elmentünk a teljesítőképesség határáig. Elégedett vagyok” – árulta el Bánhidi Ákos.

A versenyzőkre szeptember végén egy hazai válogatóverseny vár, ahol kiderül, ki az a hat férfi- és hat női versenyzők, aki jégre léphet a kvalifikációs világkupa-sorozatban, amelynek első állomását október 21. és 24. között Pekingben rendezik – a sorozat harmadik versenyének Debrecen ad otthont november 18. és 21. között.
A válogató után a csapat Hollandiába utazik, ahol a már hagyományosnak számító szezonkezdő viadalon, az Invitation Cup-on lépnek jégre a mieink.

„Erős versenynek ígérkezik az Invitation Cup, úgy tudjuk, az amerikaiak és a kanadaiak is ott lesznek a mezőnyben – zárta Bánhidi Ákos. – Mindannyian tisztában vagyunk azzal, milyen szezon vár ránk, hogy milyen versenyre is készülünk, érezhető mindenkin, hogy közeledik az olimpia – ha nem is mindig szavakkal, de ez ott van minden nap a levegőben.”

HUNSKATE Média / Kovács Erika

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X