moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. február 5.

5. rövidpályás vk, Drezda: Liu Shaolin Sándor 500m-en aranyérmes

Vasárnap három férfi döntőben szerepeltek a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a drezdai világkupán. 500m-en Liu Shaolin Sándor végzett az élen, öccse Liu Shaoang a harmadik helyen ért a célba. Burján Csaba 1500m-en lett ezüstérmes. Az 5000m váltó hiába ért be a második helyen a célba, a bírák kizárták a fiúkat.

Liu Shaolin Sándor már az elődöntőben letette a névjegyét, ahol 40.305 idővel új országos csúccsal jutott a fináléba.
500_finale
A döntőben öccsével Liu Shaoang-gal azonnal az élre álltak. A fiatalabb Liu a második helyen zárta a szöget, hogy senki se tudjon a vezető Liu Shaolin Sándor és ő közé férni. Ez az utolsó körig sikerült, de ekkor a koreai Hwang Dae Heon a cél előtt pár méterrel közéjük furakodott. A futam negyedik helyén a táv 2010. évi olimpiai bajnoka a kanadai Charles Hamelin végzett.

Jászapáti Petra az 500m negyeddöntőben futamában a negyedik helyen ért a célba, így nem jutott tovább az elődöntőbe.

A 18 éves Sziliczei-Németh Rebeka teljesítményét 1500m-en már az is dicsérte, hogy bekerült a negyeddöntőbe. Futamában bátran versenyzett, a táv egy részén még a vezetésre is vállalkozott, de a végére visszaesett, a 7. helyen ért a célba.

Knoch Viktort az 500m negyeddöntőjében egy futamba sorsolták Liu Shaolin Sándorral. A futam közben 2 körrel a vége előtt kicsúszott és nem ért be a célba.

1500_burjan
Burján Csaba az elődöntő futamából beverekedte magát az 1500m fináléjába. A döntőben az elején felvállalta a vezető pozíciót. Később már a mezőny végén haladt. A hajrában felzárkózott az élen haladó holland Knegt mögé. Az utolsó körökben jól védte ezt a pozíciót és szerezte meg élete első egyéni világkupa érmét, egy ezüstöt.

burjan

Az 5000m váltók fináléjában a magyar váltó a második helyen haladt a rajt után a vezető koreaiak mögött.

valto_dresda_5000
30 körrel a vége előtt Burján Csaba kísérelte meg előzni a vezető koreait, amikor összeakadtak, de mindenki továbbhaladt. 10 körrel a vége előtt a magyarok az élre álltak, de az oroszok hajrá embere An, aki ezen a napon az egyéni számokban nem versenyzett frissebbnek bizonyult és az élre korcsolyázott. A magyar váltó második helyen korcsolyázott át a célon. A bírák a korábban történt koreai versenyzővel való koccanást úgy ítélték, hogy a magyarokat kizárták a futamból.

“Megpróbáltam a koreai versenyzőt megelőzni, de. Úgy gondolom jogos volt a kizárás. Azért kell dolgoznom nekem és társaimnak is, hogy az ilyen éles helyzetekben jobban odafigyelve ne történjen meg ez a szituáció.” – értékelt reálisan Burján Csaba.

valto_nok
A nap utolsó futamát a női váltók 3000m B döntőjét a magyar váltó nyerte.

A magyarok vasárnapi eredményei:

Nők
500m
13.Jászapáti Petra
23.Keszler Andrea

1000m
20.Sziliczei-Német Rebeka

3000m váltó
5.Magyarország (Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Sziliczei-Német Rebeka)

Férfiak

500m
1.Liu Shaolin Sándor
3.Liu Shaoang
21.Knoch Viktor

1500m
2.Burján Csaba
47. Oláh Bence

5000m váltó
4.Magyarország (Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang)

Az eredményeket itt megtekinthetik.

 

A drezdai teljes éremkollekcióval (1-1 arany-, ezüst és bronzérem) a nyakában, válogatottunk hétfőn 18 órakor érkezik haza a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. (2017 feb 06 18:00 LH1340 F2A)

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X