moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. október 29.

Újra versenyben – 3. Jégördög Kupa

Legifjabb tehetségeink számára is elkezdődött a szezon: a hétvégi Jégördög Kupán a 6–15 éves műkorcsolyázók és három szinkronkorcsolyacsapat lépett jégre az Érdi Jégcsarnokban.

Tizennégy egyesület több mint 100 versenyzője vett részt az immár harmadik alkalommal megrendezett Jégördög Kupán, amely a novice és fiatalabb korosztályok műkorcsolyázói, valamint szinkronkorcsolyázói számára biztosított versenyzési lehetőséget.

A legjobb eredményt hat arany- és két ezüstéremmel a Sebestyén Korcsolya SE (SKSE) versenyzői érték el. A 10–11 éves (basic novice kategória legfiatalabb csoportja) lányok között nagy fölénnyel Zhang Boglárka, a 9 éves (cubs) lányoknál Incze Brigitta Éva, míg a 8 éves (mini cubs) fiúknál Kind Igor, a 6 éves (mini chicks) lányoknál pedig egyedüli indulóként Széplaki Katinka nyert.

A 8 éves és a 7 éves (chicks) lányoknál ráadásul kettős győzelmet arattak a klub versenyzői: előbbi korosztályban a magyar színekben most debütáló Maria Belenikina és Pallagi Petra, utóbbiban Tőkey Alíz és Székely Virág vitte el az arany- és ezüstérmet.

A Hoffmann Korcsolya Akadémiát (HKA) képviselő Papp Vivien a basic novice III (12–13 éves) és az intermediate novice (10–13 éves) kategóriában is aranyérmet nyert klubjának, amely utóbbi korosztályban a fiúknál is diadalmaskodott a Vasas SC-ből frissen átigazolt Csaba Máté révén. A 9 éves fiúk között a Jégcsillag SE (JCS) versenyzője, Hoffmann Ábel, a 11–12 éves lányoknál a Pavuk SE (PAV) műkorcsolyázója, Major Martina, míg a 10–13 éves fiúknál a Vasas SC-t (VAS) képviselő, Rác Kolos állhatott a dobogó tetejére.

Papp Vivien (HKA) és Czakó Luca (JMAD), a basic novice III korcsoport arany- és ezüstérmese

Utóbbi két egyesület aranyérme mellé egy-egy ezüstérmet, míg a Jégcsillag SE három bronzérmet is bezsebelt. Az ugyancsak budapesti Jégkorszak SE (JKOR) két ezüst- és négy bronzérmet, míg az Újpesti Torna Egylet (UTE) és a házigazda Jégördög Egyesület (JORD) egy-egy bronzérmet nyert.  

A vidéki egyesületek közül a Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület (JMAD), a debreceni Jégkarc Egyesület (JKAR) és a Győri ETO (ETO) versenyzői állhattak dobogóra: a Fejér megyeiek két ezüst-, míg a másik két klub egy-egy ezüstéremmel térhetett haza.

Versenyen kívül két advanced novice (10–15 éves) korosztályú versenyzőnk is lefutotta programjait: a fiúknál most mutatkozott be az idéntől magyar színekben induló, orosz származású Vlasenko Aleksei (JKOR), míg a lányoknál a négyszeres országos bajnok Ekker Léna (SKSE) a két programjában összesen hat tripla ugrást és három dupla axelt bemutatva magas pontokat kapott a bíróktól, akik több ugrását bónuszponttal is jutalmazták.

A Team Frostwork juvenile csapata

Az idei szezonban először a szinkronkorcsolyázók is jégre léphettek: a pre-juvenile (11 év alatti) kategóriában egyedüli indulóként a székesfehérvári Team Pingvin nyert, míg az eggyel idősebb juvenile (13 év alatti) kategóriában a miskolci Team Frostwork nyert a budapesti Team Magic előtt.

A novice és a fiatalabb korosztályok műkorcsolyázói legközelebb november 14-én a Vasas Kupa keretében mérik majd össze tudásukat a Vasas Jégcentrumban.

Eredmények – Műkorcsolya

Eredmények – Szinkronkorcsolya

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X