moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. október 10.

Tóth Ivett hetedik helyen áll Zágrábban

Zágrábban csütörtökön folytatódott a Junior Műkorcsolya Grand Prix sorozat. Az első napon mind a lányok, mind a fiúk jégre léptek, köztük Tóth Ivett és Alexander Borovoj.

A lányok mezőnye kiemelkedően népes, ezúttal 32 versenyző állt rajthoz. Ennek tükrében még inkább figyelemre méltó, hogy Tóth Ivett a 7. helyen zárt a rövidprogram után.

Ivett edzője, Gór-Sebestyén Júlia, a helyszínről beszámolt róla, hogy magabiztosan, nagyon szépen futott, egy rontás ellenére is! Szépen sikerült a Tripla Flip-Dupla Toeloop kombináció és a forgásai is legmagasabb, 4-es szintűek voltak, amit plusz pontokkal jutalmaztak a bírók. Tóth Ivett megjavította eddigi legjobb rövid program pontszámát, 48.27- t kapott!

Első az egyesült államokbeli Chen, második az orosz Sotskova, harmadik a szlovák Rajicova. A kűröket szombaton három órától rendezik.

A fiúk mezőnyében Alexander Borovoj képviselte a magyar színeket. “Alexander kicsit visszafogottan korcsolyázott. Éreztem rajta, hogy izgul! Sajnos a tripla Lutz csak duplára sikeredett, azonban két forgására is 4-es szintet kapott! 40.43 pontot ért el, ezzel a 22. helyen áll! Remélem holnap a kűrben bátrabban fog versenyezni!” – nyilatkozta edzője, Gór-Sebestyén Júlia a verseny után.

A fiúknál vezet a japán Uno, őt az egyesült államokbeli Chen követi, míg harmadik dél-koreai Lee. A kűröket pénteken negyed hattól rendezik.

Tóth Ivett programja itt látható:

Alexander Borovojé pedig itt:

DG

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X