moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. október 31.

Több jó teljesítmény 2 ezüst és 3 bronzérem a zágrábi Golden Bear versenyen

A hétvégén október 27-30. között a zágrábi Golden Bear nemzetközi műkorcsolya versenyen 10 korcsoportban 22 magyar lépett jégre. A végeredmény 3 ezüst és 2 bronzérem.

A szenior lányok között Medgyesi Fruzsina a rövidprogram után a 2. helyen állt! Tripla-triplás rövidet futott 53,13 pontszámot kapott,és így megvan rövidben a felnőtt VB kiküldetési pontja!
30 pont fölött kapott a technikában, tripla salchow tripla toeloop kombit ugrott, ezenkívül még tripla rittbergert lépésből és a kötelező dupla axelt természetesen!” Bátori Julcsi 22., Szombathelyi Eszter 28. helyről várta a kűrt.

golden2

“Fruzsi késő este került sorra a kűrben. A bemelegítés nagyon szépen és kiegyensúlyozottan sikerült a kései időpont ellenére. A kűrben utolsó előttiként lépett jégre. Megugrotta a 4 triplát és egy dupla axelt a programban. A forgásokban a legmagasabb szinteket kapta meg Fruzsi és a második pontszámban is szép pontszámokkal értékelték a bírók a programot! A 30 fős mezőnyben végül az 5.helyet szerezte meg!

Bátori Júlia a deréksérülése ellenére vállalta a versenyt és végül a 22.helyen végzett.”

A junior lányok között Jakab Dária a rövidprogram után még a 16. helyen állt. A kűrben hatalmasat lépett előre, és végül hét helyet javítva 9. lett.

Az MTK Budapest színeiben versenyző Zsirnov Dária (Basic Novices AIII Girls),Pavuk Patrícia tanítványa nyert ezüstérmet.

kiss_lenke

Kiss Eszter (Basic Novices AI Girls) szintén ezüstérmet szerzett! Ez már csak azért is nagy szó, mert tavaly sérüléssel küszködött! Gratulálunk neki és edzőjének Simon Istvánnak is!

sebi_lanyok

A Sebestyén Korcsolya Sport Egyesület ifjú versenyzői kiválóan teljesítettek a versenyen: “Ekker Léna, Chicks korosztályban  2. helyet szerzett. A további indulók közül két bronzérem és két 4. hely! Rengeteg induló között végeztek fiatal korcsolyázóink az élmezőnyben. Papp Viven 3. hely, Szabó Cintia 3.hely, Zsembery Katinka 4. hely és Krizsanovszki Lili 4. hely.

Golden Bear 2016, Zágráb, CRO – magyar vonatkozású eredmények:
Advanced Novice Ladies:
… 10. Nagy Dóra, 11. Győrfi Katinka … 14. Láng Júlia … 16. Csiszér Emese, … 22. Rabb Csenge, … 34. Szigeti Bernadett.

Basic Novice AI Girls:
… 2. Kiss Eszter, … 10. Kaszal Karina Anna

Basic Novice AII Girls:
… 3. Szabó Cintia

Basic Novice AIII Girls:
… 2. Zsirnov Dária, … 4. Krizsanovszki Lili, … 11. Mezei Réka

Cubs I Girls:
… 4. Zsembery Katinka

Cubs II Girls:
… 3. Papp Vivien

Chicks Girls:
… 2. Ekker Léna…

Senior Men:
… 13. Alexander Maszljanko, … 19. Borovoj Alexander

Junior Ladies:
… 9. Jakab Dária,…, 30. Baráth Mira

Senior Ladies:
… 5. Medgyesi Fruzsina,…, 22. Bátori Júlia, …, 28. Szombathelyi Eszter

A Golden Bear valamennyi részletes eredményét itt megtekinthetik.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X