moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. február 13.

Tallinban is képviselteti magát a magyar műkorcsolyázás

2015. március 2. és 8. között Tallin rendezi a Műkorcsolya- és Jégtánc Junior Világbajnokságot. Hazánkat Tóth Ivett női és a Moscheni Carolina- Lukács Ádám jégtánckettősünk képviseli.

Megkérdeztük Bálint Csaba ágazati igazgatót és a versenyzőinket is, hogyan, mivel készülnek?

Bálint Csaba
„Újabb felvonásához érkeztünk fiatal jeges különítményünk világversenyeken való részvétel-sorozatának. Az Eb után egy hónappal ismét versenyre kelnek sportolóink a világ legjobb junior versenyzőivel, hogy megmutassák tudásukat, felkészültségüket. Az Európa-bajnokságon jégtáncosaink nagyon jó eredményt értek el a felnőtt mezőnyben, s korosztályuk világversenyén – a 2015. március 02-08. között megrendezendő Junior Világbajnokságon – pedig az első tíz helyezett közé várjuk őket, lehetőség szerint minél közelebb a dobogóhoz :). Carry és Ádám visszatértek az egész szezonban gyakorolt junior programjukhoz, s azt tökéletesítik a Barbara Fusar-Poli által vezetett edzői stábbal Milánóban. Ivett nagyon készül a Junior Világbajnokságra, ahol meggyőző rövidprogrammal szándékozik a legjobb 24 versenyző közé jutni, hogy kűrjét is bemutathassa. Ivett eddigi versenyeredményei bizonyítják, hogy tudása, felkészültsége alapján ott a helye a junior világ legjobb női versenyzői között a kűrverseny végén. Edzőjével, a felkészülését irányító Gór-Sebestyén Júliával és csapatával, Budapesten a Gyakorló Jégcsarnokban készülnek a tallini megmérettetésre. A Junior Világbajnokságra március elsején utazik a csapat – felkészülve és eredményekre éhesen.”

Tóth Ivett
“Készülök a közelgő Junior Vb-re. Előtte lesz még egy kisebb versenyem Ljubljanában ezen a hétvégén. Szeretnék jó formába kerülni és ezért keményen edzek!”

Moscheni-Lukács kettős
„Furcsa volt, de egyben nagyon izgalmas is, jól éreztük magunkat a felnőttek között, élveztük az Eb légkörét. Nagyon örültünk a pozitív visszajelzéseknek, amiket kaptunk a bíróktól, a különböző edzőktől, sporttársaktól. A Junior Vb-ig több versenyünk nem lesz, a következő bő 3-4 hétben Milánóban edzünk, megpróbáljuk a junior programokat minél tökéletesebbre csiszolni, mind a technikai és az előadásbeli részekből a legtöbbet kihozni és a legjobban felkészülni a versenyre. Természetesen nagyon szeretnénk az első tízben végezni, minél közelebb kerülni az első öthöz. Ehhez tökéletes programok bemutatására van szükség. Azt gondolom, minden lehetőség megvan rá, keményen fogunk dolgozni a következő egy hónapban, aztán meglátjuk, hogy sikerül.”

(HK)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X