moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. december 21.

Sikeres rendezés, sikeres szereplés, Tóth Ivettet nézték meg a legtöbben online

A szombat este véget ért visegrádi Négy Ország Közös Nemzeti Bajnoksága legjobb magyar eredménye a felnőtt női versenyző Tóth Ivett ezüst- és a Moscheni-Lukács junior jégtánckettős aranyérme. Forgó Kristóf a nemzetek összevont rangsorában kilencedik, a Magyar Országos Bajnokság első helyén végzett.

Magyar Szilvia és Majer Dániel alkotta kettősünk a felnőtt jégtánc kategória nemzetközi mezőnyében ötödik, a hazaiban azonban a dobogó legfelső fokán helyezkedik el. A budapesti versenyen elindított vándorkupát a részt vevő nemzetek közül Csehország korcsolyázói vihették haza. Sokan követték az új MOKSZ youtube videochannelt.

„A legjobb eredményt elért versenyzőinkről elmondható, hogy nagyon sokat és keményen dolgoztak azért, hogy mindezt felmutathassák. Ivett következő nagy megmérettetése az ISU Európa-bajnokság.  A junior korú jégtánckettősünk szintén megküzd a kontinensviadalon (ISU Európa-bajnokság), programjaikat a felnőtt mezőny követelményeinek megfelelően átalakítják. Kiemelt versenyzőink ebben a szezonban két korosztályban mérik össze tudásukat Európa és a világ versenyzőivel, mert mindketten (azaz mindhárman :)) indulnak az ISU Junior Világbajnokságon is – mondta el Bálint Csaba FS/ID/SYS Ágazati igazgató.

Olyan neves versenyzők vettek részt ezen a nemzetközi megmérettetésen, mint Michal Brezina / CZE (férfiak), Nicole Rajicova / SVK, Eliska Brezinova / CZE (nők), Frederica Testa / Lukas Csölley / SVK (jégtánc). A bírók és a technikai bizottság tagjai (TC/TS/ATS) több világversenyt és olimpiát megjárt szakemberek voltak, köztük a jégtánc technikai panelben az ISU Jégtánc Szakmai Bizottságának (IDTC) vezetője, Halina Gordon-Poltorak.

A bírók, a résztvevő nemzetek elnökei és a versenyre kilátogató nézők szerint jó szervezésű hangulatos eseménysorozat volt, amelyen pontos időrendet tartottak a szervezők. Sokan követték az új MOKSZ youtube videochannelt. Tóth Ivettet nézték meg a legtöbben.

Az országok közötti verseny eredményszámítása a verseny kiírásában itt megtalálható,

A budapesti verseny másik újdonsága, hogy “olympic hopes” korosztályban is eredményt hirdetett (1-3 helyezés) a “fiatal” versenyzők részére, függetlenül attól, hogy felnőtt vagy junior kategóriában indultak. Az Olympic Hopes kategóriában – is – Tóth Ivett 2. helyezett lett a női mezőnyben, a Moscheni/Lukács kettős – jégtáncban – pedig első helyezést ért el.

A részletes eredményeket az esemény honlapján megtalálják.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X