moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. december 6.

Schermann Regina képviseli Magyarországot a junior olimpián

Örülök, hogy nem volt igazam a korábbi cikk címében jelzett várakozásainkkal kapcsolatban:  négy helyett öt érmünk született tegnap. Ráadásul ebből kettő arany, három pedig bronz. Leginkább a junior lányok szereplésére vagyok büszke: négy magyar lány volt első tízben, azon belül is az első, a harmadik és a negyedik helyet szerezték meg egy erős huszonöt fős mezőnyben. Mivel a Mikulás Kupa válogatás is egyben, eldőlt, Schermann Regina képviseli hazánkat a junior olimpiai játékokon. Gratulálok és sok sikert kívánok neki! Krizsanovszky Lili és Szigeti Bernadett is szépen korcsolyáztak, látszik a fejlődés” – értékelte a Mikulás Kupa negyedik napját dr. Vardanjan Gurgen, a MOKSZ műkorcsolya ágazat igazgatója.

 

Basic Novice lányoknál két csoportunk volt: A és B. Az A csoportban nagyon szépen szerepeltek a magyarok: Papp Vivien megnyerte a versenyt, Major Martina pedig harmadik lett és az első tízben nyolcadikként végzett Virányi Laura egy huszonhat fős mezőnyben. A Basic Novice B csoportban Tóth Kurucz Luca végzett hatodik helyen. Külön öröm számomra hogy a húsz induló között nagyon sok magyar lépett jégre ami azt jelenti hogy bíztató az utánpótlásunk. Az Intermediate Novice fiúknál Csaba Máté szerzett bronzérmet Magyarországnak.

 

“Nagyon szép nap volt, sok hasonlót szeretnék. Ma folytatódik a küzdelem, egészen pici: öt-hat-hét éves versenyzőkkel, akikért – az előzetes bejelentkezések szerint – egész osztályok fognak szorítani. Szeretettel várunk minden érdeklődőt az ingyenesen megtekinthető látványos eseményre” – fogalmazott az ágazat vezetője. 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X