moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. június 27.

Öt korcsolyázónk a MOL-támogatottak között

Közel 800 pályázóból 100 kiemelkedő teljesítményű fiatal sportolót támogat idén a MOL Alapítvány, amely Jászapáti Petra és Nógrádi Bence rövidpályás gyorskorcsolyázókat, valamint Ekker Léna, Schermann Regina és Tóth Ivett műkorcsolyázókat is a díjazottak közé választotta. 

Összesen 32 millió forinttal járul hozzá idén a MOL Tehetségtámogató Program száz olyan fiatal sportoló karrierjéhez, aki országos vagy nemzetközi versenyeken már letette a névjegyét. Ezt az anyagi támogatást eszközvásárlásra, útiköltségre vagy a sportoláshoz köthető költségekre használhatják fel.

„A mostani támogatásokkal együtt a program 2006-os indulása óta 2054 sportolót támogattunk összesen 438 millió forinttal, amely igen jelentős összegnek számít a sporttámogatások között hazánkban” – mondta a budapesti ünnepélyes díjátadón Apáti-Tóth Kata, a MOL kommunikációs igazgatója, aki arról is beszélt, hogy az idei év legnépszerűbb pályázati sportágai a klasszikus küzdősportok, mint a birkózás, a cselgáncs és a keleti küzdősportok, valamint az úszás, a vívás és a kajak voltak.

Ezért is hatalmas dolog, hogy öt korcsolyázó is bekerült a támogatottak közé. Jászapáti Petra világkupagyőztes short trackesünket a Sport Klasszis kategóriában díjazták, amelyben csak a pályázók felét, 26-ból 13 sportolót jutalmaztak. A Sport kategória 756 jelentkezőjéből mindössze 85 jutott anyagi támogatáshoz, köztük három műkorcsolyázónk, az Európa-bajnoki 8. helyezett Tóth Ivett, Schermann Regina és Ekker Léna, valamint Nógrádi Bence rövidpályás gyorskorcsolyázónk.

A pályázatok háromkörös elbírálását a MOL Alapítvány kuratóriuma végezte egy szakértő zsűri segítségével. A támogatásról szóló okleveleket a MOL képviseletében Apáti-Tóth Kata és a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka adta át a fiatal sportolóknak.

„Világrekordot is állíthatnánk most az egy négyzetméterre jutó tehetséges sportolók számával – jegyezte meg nevetve Hosszú Katinka. – Öröm látni, hogy hazánkban ennyi kiemelkedő fiatal sportoló van, pedig az úton, amelyen elindulunk, sok akadállyal kell megküzdeni az álmainkért. Ne feledjétek, hogy ha ezen az úton nem egyedül vagyunk, ha a sikereket van kivel megosztanunk, akkor lesz igazán édes a győzelem!”

Forrás: MOL

HUNSKATE Média

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X