moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. augusztus 8.

Nagyüzem Káposztáson

A különböző szakágaink teljes erőbedobással készülnek a 2014/15-ös szezonra. Így tettek a műkorcsolyázók és szinkronosok is az elmúlt három hétben – a káposztásmegyeri Jégpalotában.

A pályakarbantartások miatt jégfelület csak az észak-pesti pályán volt elérhető, mely intézmény rugalmasságát jól példázza, hogy, az igény miatt, egy héttel korábban kinyitottak a tervezettnél. Ennek is köszönhető, hogy válogatott versenyzőink egy része, jég szempontból, zökkenőmentesen tudta elvégezni a júliusra tervezett munkát.

Tokaji-Kulcsár Zsófia és Tóth Zoltán vezetésével többek között Forgó Kristóf, az idei budapesti EB-n szép programot futó szenior versenyzőnk, valamint a junior válogatottak közül Havasi Dorka, Medgyesi Fruzsina és Bátori Júlia végezte el a napi feladatokat. Egy tréning nap 2 x 1,5 órás jeges, 1 órás tánc és 1 órás száraz edzésből állt.

ice_centerrol_1

Az úgynevezett „nagyok” mellett, és nem utolsó sorban tőlük élesben ellesve a gyakorlatokat, edzettek az utánpótlás korúak is, úgy az advanced novice, mint a basic novice korosztályból. A táborba nemcsak Budapestről, hanem Székesfehérvárról és Miskolcról is érkeztek versenyzők, valamint edzők. Zsófinak és Zolinak a dunántúli városból Sárközi Betti, míg az észak-keletiből Handzó Csilla segített, akikkel a szezon közben elvégzendő gyakorlatokat is átvették.

A köztes időkben a káposztási jégen jégtáncosaink és szinkronkorcsolyázóink is edzettek, így egész napos kihasználtsága volt a pályának.

A felkészülés ezen a héten is dübörög, Tóth Zoltán már Svédországban van két junior versenyzővel, akik Dohány Andrea útmutatásával készülnek, míg Sárközi Betti Csehországban, Ostravában egy nemzetközi továbbképző táborban egy válogatott korcsolyázóval vesz részt.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X