moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. február 9.

Műkorcsolyázó párosunknak szólt a magyar himnusz a Bavarian Open-en

Január 31. és február 5. között Oberstdorfban, Németországban rendezték a Bavaria Open-t, melyen párosunk, Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei képviselte hazánkat.

Nagy Balázs korábbi párja, Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei nagyszerű rövidprogrammal és kiváló kűrprogrammal, összesítésben pedig 177,78 ponttal szerezte meg az első helyet, s állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a németországi versenyen.

„Nagy reményekkel és még nagyobb eséllyel indult el párosunk a Bavarian Open-en, én személy szerint biztosra vettem, hogy dobogós helyezést érnek majd el a fiatalok és így is lett, ráadásul aranyéremmel zárták a versenyzést” – kezdte beszámolóját a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, Dr. Vardanjan Gurgen.

„Mindkét programot remekül teljesítették, és ezzel az eredménnyel túlteljesítették az Európa-bajnokságon elért pontszámaikat. Remélem, hogy versenyről-versenyre egyre magasabb számokat fognak kapni. Edzőjük, Dimitry Savin szerint nagyon jól teljesítenek az edzéseken, kiváló formában vannak és szépen halad a felkészülésük a február végén megrendezésre kerülő Challenge Cup-ra, az azt követő állomás pedig már a márciusi világbajnokság lesz. Bízom benne, hogy mindkét versenyen jól szerepelnek majd!” – bizakodott Dr. Vardanjan Gurgen.

Az eredmények ITT érhetők el.

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X